429
H ΕΛΑΣ πρόλαβε τα δέματα, προτού αποσταλούν στους παραλήπτες τους | INTIMEnews

Οκτώ «ύποπτα» δέματα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2017, 22:46
H ΕΛΑΣ πρόλαβε τα δέματα, προτού αποσταλούν στους παραλήπτες τους
|INTIMEnews

Οκτώ «ύποπτα» δέματα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2017, 22:46

Οκτώ «ύποπτα» δέματα, με παραλήπτες οκτώ πρόσωπα σε ευρωπαϊκές χώρες, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αποστολείς των φακέλων αυτή τη φορά δεν αναγράφονταν εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, αλλά άτομα από τον οικονομικό και πανεπιστημιακό χώρο, ενώ αποδέκτες ήταν αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου της ΕΕ και στελέχη μεγάλων εταιρειών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Πληροφορίες, δε, που δεν επιβεβαιώνονταν επισήμως, ανέφεραν ότι παραλήπτης ενός εκ των οκτώ δεμάτων ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αντίστοιχα, ως αποστολείς εμφανίζονται διαπρεπείς έλληνες οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητές πανεπιστημίου κ.ά. Από την ΕΛ.ΑΣ. έγινε προσπάθεια να βρεθούν και να ενημερωθούν οι «εικονικοί» αποστολείς των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων.

Τα πακέτα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προκειμένου να εξεταστούν, σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη DNA και αποτυπώματα.

Ο εντοπισμός των φακέλων, που δεν πρόλαβαν να φύγουν από το Κέντρο Διαλογής για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έγινε αφού αυξήθηκαν κατακόρυφα τα μέτρα ελέγχου μετά τις αποστολές σε Βερολίνο και Παρίσι και έτσι κάθε ύποπτος φάκελος μπαίνει στο μικροσκόπιο των ελεγκτών. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι φάκελοι. Γι’ αυτό και οι έλεγχοι με ειδικά μηχανήματα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Οι πληροφορίες λένε ότι και σε αυτή την περίπτωση τα πακέτα εστάλησαν από γραμματοκιβώτια στο κέντρο της Αθήνας και όχι από υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ.

Επίσης, σε εσωτερικό επίπεδο, πρεσβείες, οικονομικοί οργανισμοί, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και υπουργεία έχουν τεθεί σε συναγερμό λαμβάνοντας εντολές από την ΕΛ.ΑΣ. για σαρωτικούς ελέγχους στα δέματα, αφού δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στα σχέδια των «Πυρήνων» και ελληνικοί στόχοι.

Με την υπόθεση ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, παγιδευμένος φάκελος με προέλευση την Ελλάδα εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, τραυματίζοντας μία διοικητική υπάλληλο. Οπως είχε αποκαλύψει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, η ποσότητα της πυρίτιδας που χρησιμοποιήθηκε ήταν μικρή, ενώ η διοικητική υπάλληλος του ΔΝΤ, η οποία άνοιξε τον φάκελο, τραυματίστηκε ελαφρά.

Παραλήπτης του δέματος φέρεται να ήταν ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς, ενώ στη θέση του αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια.

Μία ημέρα νωρίτερα, την περασμένη Τετάρτη, πακέτο με εκρηκτικά εντοπίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Παραλήπτης του δέματος φέρεται να ήταν ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ στη θέση τού αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνι Γεωργιάδη.

Την ευθύνη για την αποστολή του συγκεκριμένου πακέτου, ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς να γίνεται αναφορά σε άλλα δέματα. Οι συντάκτες ανέφεραν ότι έπεται πλήρης προκήρυξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...