742
H περιοχή στην Τζια όπου θα αναπτυχθεί το One&Only Kea Island: οι επενδυτές φιλοδοξούν να γίνει το καλύτερο θέρετρο στη Μεσόγειο |

Στην Κέα το πρώτο ευρωπαϊκό resort «One&Only» – με επένδυση 150 εκατ. ευρώ

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 3 Νοεμβρίου 2017, 14:07
H περιοχή στην Τζια όπου θα αναπτυχθεί το One&Only Kea Island: οι επενδυτές φιλοδοξούν να γίνει το καλύτερο θέρετρο στη Μεσόγειο
|

Στην Κέα το πρώτο ευρωπαϊκό resort «One&Only» – με επένδυση 150 εκατ. ευρώ

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 3 Νοεμβρίου 2017, 14:07

Το πρώτο resort «One&Only», το οποίο θα είναι και το πρώτο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα (ΣΤΚ) που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα, θα γίνει στην Κέα. Οι τελικές υπογραφές μπήκαν την 1η Νοεμβρίου έπειτα από συμφωνία της Dolphin Capital Partners και της Kerzner International: το One&Only Kea Island θα αποτελείται από πολυτελές ξενοδοχείο και κατοικίες. Παρόντες στην κλειστή εκδήλωση, στην Αθήνα, ήταν έλληνες αξιωματούχοι και o Μοχάμεντ Αλ Σαϊμπάνι, διευθύνων σύμβουλος της Investment Corporation of Dubai, του κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου του Ντουμπάι και βασικού μετόχου της Kerzner.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ και η Kerzner, για την οποία αυτή είναι η πρώτη επένδυση της στην Ευρώπη, συμμετέχει με ποσοστό 40%.

H Kerzner εδρεύει στο Ντουμπάι και οι βασικοί της μέτοχοι είναι το Investment Corporation of Dubai 
(ICD), η Goldman Sachs και η Colony Capital. 
Μέσω των θυγατρικών της είναι ένας κορυφαίος διεθνής επενδυτής και διαχειριστής υπερπολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών καθώς και καινοτόμων ψυχαγωγικών εμπειριών. H ναυαρχίδα της είναι το εμπορικό σήμα Atlantis, που περιλαμβάνει το Atlantis The Palm Dubai, ένα θέρετρο 1.500 δωματίων με θεματικά πάρκα στο νερό, το υπό κατασκευή Atlantis Sanya Hainan στην Κίνα, καθώς και το Royal Atlantis Resort & Residences στο Ντουμπάι.

Η διαχείριση του ξενοδοχείου και των παραθεριστικών κατοικιών θα γίνεται από το διεθνές brand One&Only, ενώ τη συνολική διαχείριση του έργου και των πωλήσεων θα τη διατηρεί η Dolphin Capital Partners. Το ξενοδοχείο θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια περιοχή 650 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού, η οποία σήμερα ανήκει σε θυγατρική της Dolphin Capital Investors. Θα περιλαμβάνει 75 Resort Villas και έναν αριθμό One&Only Private Homes διαθέσιμων για πώληση.

Με το One&Only Kea Island γίνεται η πρώτη είσοδος της ομώνυμης συλλογής στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχοντας ως άξονα τα φυσικά στοιχεία των Κυκλάδων και της χώρας το νέο συγκρότημα θα δίνει έμφαση στην ιδιωτικότητα, ενώ θα είναι προσβάσιμο με ιδιωτικό σκάφος ή με ελικόπτερο. Θα διαθέτει πλήρες κέντρο δραστηριοτήτων, καταδυτικό κέντρο και επιβλητικό spa. Αναμένεται να αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό για την Τζια, με τρία εστιατόρια, δύο μπαρ και beach club.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο θέρετρο στη Μεσόγειο και είμαι βέβαιος ότι το One&Only Kea Island θα τηρήσει με αξιώσεις την υπόσχεση της One&Only. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τους απαιτητικούς επισκέπτες μας για να ανακαλύψουμε αυτόν τον νέο προορισμό και να αναδείξουμε παγκοσμίως τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο χαρακτήρα του», σημείωσε ο πρόεδρος και Chief Operating Officer της One&Only Resorts Φίλιπ Ζούμπερ.

One & Only Kea Island-2-1290

Από την πλευρά του ο ιδρυτής και Managing Partner της Dolphin Capital Partners Μίλτος Καμπουρίδης υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ακόμη ένα υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο που θα φιγουράρει μαζί με το Amanzoe στην κορυφή των Μεσογειακών θερέτρων, αναβαθμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα της ελληνικής φιλοξενίας».

Ο όμιλος Dolphin Capital Partners (DCP) ιδρύθηκε το 2004 από τους Μίλτο Καμπουρίδη και Πιερ Χαραλαμπίδη και είναι ένας διεθνής επενδυτικός οργανισμός στον χώρο των ακινήτων με εξειδίκευση στα πολυτελή θέρετρα στην Ανατολική Μεσόγειο, την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική. Στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει δύο έργα, το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli, ενώ έχει προγραμματίσει την ανάπτυξη και άλλων, όπως το One&Only Kea Island.

Με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης τον Δεκεμβρίου 2016 η Dolphin πρόκειται να πουλήσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατέχει στην Ελλάδα, το αργότερο έως τα τέλη του 2019. Σύμφωνα με κύκλους της εταιρίας, τα πλάνα της προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, καθώς πλέον η DCI  έχει μηδενικό δανεισμό και δεν έχει πίεση να βιαστεί να ρευστοποιήσει μεγάλα περιουσιακά στοιχεία. Προς το παρόν, στόχος είναι να μεγιστοποιήσει την αξία των πρότζεκτ.

Ήδη τον Νοέμβριο του 2016 πουλήθηκε έναντι 140 εκατ. ευρώ το Playa Grande Golf & Resort, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου Amanera στην Δομινικανή Δημοκρατία, σε κοινοπραξία επενδυτών, με επικεφαλής τη Third Point LLC, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της DCI. Επίσης, τον Ιανουάριο εξαγοράστηκε το 60% του Pearl Island Project στον Παναμά από τον ξενοδοχειακό βραχίονα της GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ, Grivalia Hospitality S.A., με τίμημα 27 εκατ. ευρώ.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας περιλαμβάνονται επίσης, εκτός από το συγκρότημα Amanzoe, το ξενοδοχείο το Nikki Beach Resort & SPA στο Πόρτο Χέλι και το υπό ανάπτυξη One&Only Kea Island, τα υπό σχεδιασμό ή σε φάση αδειοδότησης Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι, το Sitia Bay Golf Resort στην Σητεία της Κρήτης, το Scorpio Bay στην Εύβοια, το Lavender Bay στον Παγασητικό, ακίνητο στη θέση Πλάκα (Ελούντα) στην Κρήτη και ακίνητο στην Τριόπετρα, στο νότιο Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...