182
H συνέχεια για τον «Καζαντζάκη» του εικονιζόμενου Γιάννη Σμαραγδή θα δοθεί άραγε στις δικαστικές αίθουσες; | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι κριτικοί απαντούν στον θιγμένο Σμαραγδή: Μακάρι να μας πας στη Δικαιοσύνη…

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2018, 12:47
H συνέχεια για τον «Καζαντζάκη» του εικονιζόμενου Γιάννη Σμαραγδή θα δοθεί άραγε στις δικαστικές αίθουσες;
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι κριτικοί απαντούν στον θιγμένο Σμαραγδή: Μακάρι να μας πας στη Δικαιοσύνη…

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2018, 12:47

Το δριμύ κατηγορώ του Γιάννη Σμαραγδή κατά των κριτικών κινηματογράφου που «έθαψαν» την τελευταία του ταινία, «Καζαντζάκης», και ιδιαίτερα οι απειλές του για αγωγές σε βάρος τους, προκάλεσαν την αντίδραση της  Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών που εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση σε όσα είπε ο σκηνοθέτης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της κριτικής για την τελευταία δημιουργία του Σμαραγδή, η Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου τον καλεί να κάνει πράξη την απειλή του και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να περάσει από την οθόνη της φαιδρότητας σε αυτήν της υπευθυνότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου δεν προσυπογράφει καμία προσωπική άποψη για τον “Καζαντζάκη”, όμως υπερασπίζεται την ελεύθερη, δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής. Πρόκειται για το αυτονόητο.   

Αντιθέτως, μοιάζει τουλάχιστον περίεργο ο κ. Γιάννης Σμαραγδής να “ενοχλείται” αναδρομικά και να απειλεί μερίδα κριτικών, ένα μήνα μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα.   

Μην προεξοφλώντας τις αληθινές του επιδιώξεις, αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ’ εκείνη της υπευθυνότητας.   Τότε ίσως επανέλθουμε στην περίπτωσή του.» 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...