437
Οπως φαίνεται οι άνδρες θα πρέπει να ρωτήσουν τις γυναίκες για να μάθουν πώς μπορούν να τις ικανοποιούν σεξουαλικά | shutterstock

Γιατί οι άνδρες ικανοποιούν τις γυναίκες δυσκολότερα από τις… γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 13:32
Οπως φαίνεται οι άνδρες θα πρέπει να ρωτήσουν τις γυναίκες για να μάθουν πώς μπορούν να τις ικανοποιούν σεξουαλικά
|shutterstock

Γιατί οι άνδρες ικανοποιούν τις γυναίκες δυσκολότερα από τις… γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 13:32

Μια νέα έρευνα έρχεται να επανακαθορίσει όσα πιστεύουμε για την ερωτική ζωή των ζευγαριών. Την πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Αρκανσο στις ΗΠΑ και σε αυτή έλαβαν μέρος 2.300 γυναίκες ηλικίας 18-65 ετών. Οπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απολαύσουν το σεξ και να έρθουν σε οργασμό όταν έχουν για παρτενέρ μια άλλη γυναίκα παρά έναν άνδρα.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Daily Mail, οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα και διατηρούν ερωτική σχέση με άλλη γυναίκα δήλωσαν ότι έχουν τουλάχιστον ένα οργασμό την ημέρα και μπορούν να φτάσουν μέχρι τους 55 οργασμούς τον μήνα ενώ οι ετερόφυλες γυναίκες ανέφεραν ότι έχουν περίπου 7 οργασμούς τον μήνα. Και αν κάποιος σκεφτεί ότι τα αποτελέσματα μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες κάνουν πιο συχνά σεξ, πλανάται πλάνην οικτρά αφού η έρευνα δείχνει ότι ετεροφυλόφιλες γυναίκες έχουν πολύ πιο συχνές σεξουαλικές επαφές.

Η εκτίμηση που κάνουν οι ερευνητές είναι ότι το πρόβλημα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνδρες ασχολούνται περισσότερο ή σχεδόν αποκλειστικά στο πώς να ικανοποιούνται μόνο εκείνοι και όχι στο πώς θα ικανοποιούνται και οι σύντροφοί τους.

«Μια εξήγηση είναι ότι οι άνδρες βιάζονται πολύ να διεισδύσουν» αναφέρει Ρεμπέκα Ντάκιν, συγγραφέας του βιβλίου «101 συμβουλές για το σεξ». Η εξήγηση της Ντάκιν είναι συμβατή με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα στις ΗΠΑ στην οποία πήραν μέρος χίλιες γυναίκες ηλικίας 18-94 ετών. Σε αυτή διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια ποικιλία παραγόντων που προσφέρουν ερωτική ικανοποίηση στις γυναίκες. Παράγοντες που έχουν να κάνουν όχι μόνο με διάφορα σημεία του σώματος τους αλλά και με το πόση ώρα και με ποιο τρόπο τους ακουμπά εκεί ο ερωτικός τους παρτενέρ, πόση και τι είδους πίεση ασκεί σε κάθε σημείο κλπ. Στην έρευνα αυτή μόλις το 18% των γυναικών ανέφερε ότι μπορούν να έρθουν οργασμό μόνο από την διείσδυση του παρτενέρ τους και χωρίς να χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε άλλο.

Τα ευρήματα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Αρκανσο συμφωνούν επίσης με εκείνα μιας παρόμοιας έρευνας που έκαναν πριν από ένα χρόνο ερευνητές του Πανεπιστημίου Τσάπμαν στην Καλιφόρνια. Σε αυτή την έρευνα πήραν μέρος 52.600 ομοφυλόφιλα και ετεροφυλόφιλα άτομα (άνδρες και γυναίκες). Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι σχεδόν όλοι οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες έχουν οργασμό (95%), ενώ το ποσοστό στις γυναίκες ήταν σαφώς μικρότερο (65%). Το πρόβλημα, όπως επισήμαναν και εδώ οι ερευνητές, προκύπτει από τους άνδρες που δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για την ικανοποίηση των συντρόφων τους. Η έρευνα αυτή επιβεβαίωσε επίσης ένα εύρημα της έρευνας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, αφού λίγες ήταν οι γυναίκες που δήλωσαν ότι ήρθαν σε οργασμό αποκλειστικά και μόνο από την διείσδυση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...