706
Big in Japan: ο Μπον και η Πον έχουν ξετρελάνει το Instagram με τα πανομοιότυπα συνολάκια τους | bonpon511/Instagram

Γιατί αυτοί οι δύο γιαπωνέζοι συνταξιούχοι έχουν τρελάνει τα social media

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 19:59
Big in Japan: ο Μπον και η Πον έχουν ξετρελάνει το Instagram με τα πανομοιότυπα συνολάκια τους
|bonpon511/Instagram

Γιατί αυτοί οι δύο γιαπωνέζοι συνταξιούχοι έχουν τρελάνει τα social media

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 19:59

Ο κύριος Τσουγιόσι και η κυρία Τόμι Σέκι ζούσαν μια φιλήσυχη ζωή ως συνταξιούχοι. Η κόρη τους είχε από καιρό ανοίξει τα φτερά της, φεύγοντας από το πατρικό σπίτι, αφήνοντάς τους μόνους. Αλλά όχι έρημους. Για τον Μπον και την Πον -έτσι τους φώναζαν όταν ήταν παιδάκια και τώρα που μεγάλωσαν έχουν ξαναγίνει παιδιά-, σημασία έχει να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Γνωρίστηκαν σε ένα φεστιβάλ, όταν σπούδαζαν και οι δύο σε μια σχολή καλών τεχνών στο Τόκιο. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και εκείνος εργάστηκε στους τομείς του μάρκετινγκ και του ντιζάιν, ενώ εκείνη έμεινε σπίτι για να μεγαλώσει την κόρη τους.

Η κόρη τους μεγάλωσε, το ίδιο κι εκείνοι. Εξακολουθούν να είναι αγαπημένοι. Τόσο πολύ μάλιστα, που τους αρέσει να ντύνονται με πανομοιότυπα ρούχα, συνδυάζοντας τα χρώματα, τα μοτίβα και το ύφος των ρούχων που φορούν, ακόμα και για να πεταχτούν μέχρι το σούπερ μάρκετ. Αυτή τη χαριτωμένη ιδιοτροπία τους, φωτογράφισε πριν από δύο χρόνια και ανέβασε στο Instagram η κόρη τους.

A post shared by bon・pon (@bonpon511) on

Οπως τονίζει και δημοσίευμα του Guardian, τα σχόλια που συγκέντρωσαν οι φωτογραφίες του συμπαθέστατου ζευγαριού των γιαπωνέζων συνταξιούχων που έχουν αναγάγει το σεταρισμένο ντύσιμο σε τρόπο ζωής, ήταν τόσα πολλά, που η ίδια έπεισε τους γονείς της να αποκτήσουν δικό τους λογαριασμό στο Instagram.

Το αποτέλεσμα; Ο Μπον και η Πον έχουν σήμερα περισσότερους από 700.000 followers και ετοιμάζονται να λανσάρουν τη δική τους σειρά ρούχων σε πολυκατάστημα της Ιαπωνίας.

A post shared by bon・pon (@bonpon511) on

Οι παιχνιδιάρικες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μέσω ενός smart-phone, το οποίο στερεώνουν πάνω σε ένα τρίποδο. Είτε ποζάρουν μπροστά από το σπίτι τους, είτε με φόντο τρεχούμενο νερό σε κάποια λίμνη, είτε δίπλα σε ένα έργο τέχνης, δεν έχει καμία σημασία. Εκείνο για το οποίο ενδιαφέρεται το πολυάριθμο κοινό τους, είναι τί ακριβώς φοράει αυτό το ζευγάρι που είναι 38 χρόνια μαζί και όπως όλα δείχνουν, ο ένας δεν έχει βαρεθεί τον άλλο.

Οι εικόνες που προκύπτουν, είναι λοιπόν πάνω απ’ όλα, σύμβολα της νοοτροπίας αυτού του ζευγαριού: η περίοδος της συνταξιοδότησης δεν πρέπει να ισοδυναμεί με απόσυρση, αλλά με «μία δεύτερη ζωή» όπως λένε οι ίδιοι.

A post shared by bon・pon (@bonpon511) on

Κάθε φωτογραφία τους συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες likes από κάθε γωνιά του κόσμου. Τα σχόλια που τους γράφουν είναι στα ιαπωνικά, στα αγγλικά, αλλά και σε γλώσσες που δεν καταλαβαίνουν καν.

«Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι όταν βγαίνεις στη σύνταξη, μπορείς να περάσεις πολύ ωραία. Τώρα είμαστε επιτέλους ελεύθεροι. Η κόρη μας έχει μεγαλώσει, εμείς δεν δουλεύουμε πια κι έτσι είμαστε απαλλαγμένοι από υποχρεώσεις κι έχουμε όσο χρόνο θέλουμε για να κάνουμε κάτι που αγαπάμε πραγματικά» λέει η Τόμι ενθουσιασμένη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...