539
|

Οι επόμενες παρουσιάσεις βιβλίων στα καταστήματα Public

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2017, 20:23

Οι επόμενες παρουσιάσεις βιβλίων στα καταστήματα Public

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2017, 20:23

Οι παρουσιάσεις σημαντικών βιβλίων, διαφορετικών μεταξύ τους, με άλλες ιστορίες και ασυναγώνιστες πλοκές, δεν σταματούν στα Public, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δείτε ποιες είναι οι επόμενες παρουσιάσεις σελίδων που πρέπει να διαβάσετε.

Ο Χάρης Βλαβιανός παρουσιάζει το βιβλίο του @ Public Πειραιά την Πέμπτη 16/3 στις 19.00

Στο «Κρυφό Ημερολόγιο του Χίτλερ» ο Χάρης Βλαβιανός ανασυνθέτει µε αριστοτεχνικό τρόπο την περίοδο του εγκλεισµού του Χίτλερ στη φυλακή (1923-1924) µετά το αποτυχηµένο «Πραξικόπηµα της Mπιραρίας» και ταυτόχρονα σκιαγραφεί την προσωπικότητα του ανθρώπου που έµελλε να αφήσει την αιµοσταγή σφραγίδα του στον 20ό αιώνα. Γραµµένο σε ηµερολογιακή µορφή, συνδυάζοντας τη µυθοπλασία µε την ιστορική τεκµηρίωση, το βιβλίο παρουσιάζει έναν συναισθηµατικά ανάπηρο, πνευµατικά ρηχό και εγωπαθή άνθρωπο να εξελίσσεται σε έναν απίθανο µνηστήρα της εξουσίας, την οποία επιµένει να κατακτήσει και µέσω των γραπτών του, αφού στη φυλακή συγγράφει τον πρώτο τόµο του διαβόητου µανιφέστου του Ο Αγών µου.

Πάθη, φοβίες, µίση, εµµονές, συµπλέγµατα υφαίνουν τον ιστό των νοσηρών ιδεοληψιών του Χίτλερ, οι οποίες λίγα χρόνια αργότερα θα υλοποιηθούν στο σφαγείο του πολεµικού µετώπου και στα κρεµατόρια.

06051 xitler A

Ο Βλαβιανός, µε την ακρίβεια του ιστορικού και τη διορατικότητα του συγγραφέα, µας δίνει ένα συναρπαστικό βιβλίο που µας βοηθάει να κατανοήσουµε πώς ένας δηµαγωγός, εξαπολύοντας µια ρητορική του µίσους, κατάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία και σαγηνεύοντας εκατοµµύρια ανθρώπους να τους οδηγήσει στην άβυσσο.

Ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ παρουσιάζει το βιβλίο του «Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου» @ Public Τσιμισκή και Συντάγματος

To Public Τσιμισκή υποδέχεται τον Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, τον γιο του αρχηγού του καρτέλ του Μεδεγίν, να παρουσιάσει το βιβλίο του που μιλά για τη ζωή του πατέρα του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 19.00 στο Public Τσιμισκή και την Τετάρτη 22/3 στις 21.00 στο Public Café Συντάγματος.

Την εκδήλωση στο Public Συντάγματος θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας.

Τον συγγραφέα στο Public Τσιμισκή θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Athens Voice Δημήτρης Καραθάνος.

Η πολυτάραχη ζωή του ενέπνευσε πολλές ταινίες και βιβλία… Αλλά σε αυτά παρουσιάζεται μόνο η μισή αλήθεια για τον Πάμπλο.

Αντιθέτως, το μοναδικό βιβλίο παγκοσμίως στο οποίο περιγράφεται όλη η ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ γράφτηκε από το πιο στενό συγγενικό του πρόσωπο: τον ίδιο του τον γιο!

9786180206692-200-1162587

Στο βιβλίο συναντάμε έναν άνθρωπο ακραίων αντιθέσεων. Eναν αδίστακτο εγκληματία που δολοφονούσε χωρίς οίκτο όποιον έμπαινε εμπόδιο στα σχέδιά του, αλλά ταυτόχρονα και έναν στοργικό πατέρα, που αγαπούσε υπερβολικά την οικογένειά του. Ανακαλύπτουμε τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου που βοηθούσε τους φτωχούς ως ένας άλλος Ρομπέν των Δασών, αλλά και τον επικίνδυνο αρχηγό του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών όλων των εποχών.

Βιβλία και σειρές, όπως Πάμπλο Εσκομπάρ, Narcos, αποτυπώνουν εκδοχές που εστιάζουν μόνο στην εξωτερική εικόνα, ιδωμένη από απόσταση, ποτέ κάτω από το πρίσμα της οικογένειας και της προσωπικής ζωής. Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αρχηγού του καρτέλ του Μεδεγίν, ο γιος του Εσκομπάρ, Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, ταξιδεύει σε ένα παρελθόν που δεν διάλεξε ο ίδιος για να δείξει το άγνωστο πρόσωπο του πατέρα του. Ενας άντρας διψασμένος για εξουσία, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς οίκτο για κανέναν, που στάθηκε ικανός να φτάσει τη σκληρότητα στα άκρα, την ίδια στιγμή που εκδήλωνε απέραντη αγάπη για την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...