219
Στιγμιότυπο από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου | Χαλκιόπουλος Νίκος / InTimeNews

Πώς η κρίση με το Ιράν κτυπάει στην τσέπη των ελλήνων οδηγών

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2018, 23:59
Στιγμιότυπο από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου
|Χαλκιόπουλος Νίκος / InTimeNews

Πώς η κρίση με το Ιράν κτυπάει στην τσέπη των ελλήνων οδηγών

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2018, 23:59

Από τις αρχές Απριλίου, οπότε επιταχύνθηκε η άνοδος της τιμής του αργού, η μέση τιμή της βενζίνης «τσίμπησε» 5 λεπτά το λίτρο και διαμορφώθηκε στο 1,59 ευρώ το λίτρο, από 1,54 ευρώ. Από τις αρχές του 2018, η αύξηση είναι κατά 2 έως 3 λεπτά μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», συγκριτικά με τις χαμηλότερες τιμές που σημειώθηκαν στα τέλη του 2017, η αύξηση φτάνει τα 7 με 8  λεπτά το λίτρο.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η πίεση στις τιμές του πετρελαίου κίνησης, όπου η μέση τιμή διαμορφώθηκε χθες σε 1,36 ευρώ από 1,31 ευρώ στις αρχές Απριλίου, ενώ έως τα τέλη του 2017 ήταν κάτω από το 1,3 ευρώ το λίτρο.

Οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τα τέλη του 2014, σημειώνοντας κέρδη επί τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περίοδο κατά την οποία καταγράφεται άνοδος εδώ και δέκα χρόνια.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent έφθασε, την Πέμπτη, τα 78 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014. (Το γράφημα της «Καθημερινής», κάτω, είναι διαφωτιστικό).

Η επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν αναμένεται να περιορίσει ακόμα περισσότερο την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου, η οποία έχει συρρικνωθεί εδώ και έναν χρόνο, ύστερα από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ με άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες.

s32_1105petrelaio-opek-iran-russia

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...