388
Οι ακροδεξιοί της Βιρτζίνια σε πορεία με πυρσούς το βράδυ της Παρασκευής. Ηταν η «πρόβα» για τα γεγονότα του Σαββάτου στο Σάρλοτσβιλ | lejandro Alvarez/News2Share via REUTERS

Οι ακροδεξιοί της Βιρτζίνια εξηγούν ότι ακολουθούν το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2017, 13:40
Οι ακροδεξιοί της Βιρτζίνια σε πορεία με πυρσούς το βράδυ της Παρασκευής. Ηταν η «πρόβα» για τα γεγονότα του Σαββάτου στο Σάρλοτσβιλ
|lejandro Alvarez/News2Share via REUTERS

Οι ακροδεξιοί της Βιρτζίνια εξηγούν ότι ακολουθούν το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2017, 13:40

Το περασμένο Σάββατο, στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, ένας 20χρονος ονόματι Τζέιμς Αλεξ Φιλντς Τζούνιορ οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος που διαδήλωνε ενάντια σε μια συγκέντρωση μίσους και σκοταδισμού νεοναζιστών και νοσταλγών της Κου Κλουξ Κλαν. Ο νεαρός σκότωσε μία 32χρονη γυναίκα και τραυμάτισε άλλους 19 ανθρώπους με το αυτοκίνητό του.

Ο δράστης του μακελειού κρατείται στη φυλακή της πολιτείας της Βιρτζίνια. Σύμφωνα με παλιό καθηγητή του -ο οποίος διδάσκει κοινωνικές επιστήμες στο Λύκειο Ράνταλ Κ. Κούπερ, είχε πάντα κάποιες… ακραίες απόψεις.

Οπως αποκαλύφθηκε, ο Φιλντς είχε κάνει μερικές συζητήσεις με τον καθηγητή του στο σχολείο. Εκείνος, είπε στο CNN πως ο 20χρονος είχε «παράξενα και… ριζοσπαστικά πιστεύω».

2017-08-14T161617Z_1205780247_RC13AC4B7250_RTRMADP_3_VIRGINIA-PROTESTS
Σκίτσο με τον δράστη της επίθεσης στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια (Reuters)

«Ηταν ξεκάθαρο πως είχε κάποιες ακραίες αντιλήψεις και πως πίσω από αυτές κρύβονταν μια οργή», ανέφερε ο πρώην καθηγητής του. «Είχε πιστέψει πραγματικά όλο αυτό το εθνικιστικό θέμα. Θαύμαζε τον Χίτλερ και τον ενδιέφερε υπερβολικά ο ναζισμός».

Η αμερικανική κοινή γνώμη ακόμα αδυνατεί να καταλάβει πώς σε μια χώρα που έχυσε το αίμα της για να ηττηθεί ο Ναζισμός και η χιτλερική Γερμανία, έχουν αυξηθεί τόσο οι νεοναζί σε σημείο μάλιστα που να κάνουν τόσο αισθητή -και δυστυχώς βίαια- την παρουσία τους.

Ο Φιλντς οδήγησε το αυτοκίνητό του κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη συγκέντρωση νεοναζιστών και άλλων ρατσιστών στο κέντρο του Σάρλοτσβιλ. Αφορμή για αυτή τη συγκέντρωση ό,τι πιο σκοτεινού υπάρχει σήμερα στις ΗΠΑ ήταν η επικείμενη αποκαθήλωση αγάλματος του Ρόμπερτ Ε. Λι, στρατηγού των Νοτίων στον Αμερικανικό Εμφύλιο (1861-65).

Αλλά προφανώς η αποκαθήλωση αυτού του συμβόλου του ρατσισμού ήταν μόνο η αφορμή. Η Ακροδεξιά στις ΗΠΑ, κανακευμένη και από τα μισαλλόδοξα μηνύματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κάνει όλο και πιο ηχηρή την παρουσία της στη δημόσια σφαίρα.

Προς επίρρωση των παραπάνω, το Vice δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό θέμα, με ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τα όσα έγιναν στο Σάρλοτσβιλ.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό -δείτε το, στο 10:40– όταν ένας αμερικανός ακροδεξιός, αφού παραληρεί για τους αριστερούς καπιταλιστές και την Πολιτεία που εμπόδισε τελικά τη συγκέντρωσή τους -«οι επιχειρήσεις, οι αριστεροί και η Πολιτεία είναι με την πλευρά των Εβραίων» λέει κάποια στιγμή- εξηγεί πώς η οργάνωσή του έχει ακολουθήσει «το ευρωπαϊκό παράδειγμα της Χρυσής Αυγής» και άλλων οργανώσεων στη Γηραιά Ηπειρο.

Το ελληνικό μόρφωμα είναι προφανές ότι εξάγει τις ανόσιες πρακτικές του και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...