228
|

Πρώην οδηγός του Μιχαλολιάκου μεταξύ των συλληφθέντων στα επεισόδια στο Μετς

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 07:35

Πρώην οδηγός του Μιχαλολιάκου μεταξύ των συλληφθέντων στα επεισόδια στο Μετς

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 07:35

Ενας γνωστός χρυσαυγίτης είναι ανάμεσα στους εννέα συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Μέτς το βράδυ του Σαββάτου, σε αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Εθνικό Πειραιώς (0-3).

Σύμφωνα με πηγές του Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για έναν 37χρονο, εν ενεργεία μετακλητό υπάλληλο της Βουλής και πρώην οδηγό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της ΕΛΑΣ, οι οκτώ από τους συλληφθέντες είναι Ελληνες, ηλικίας από 16 έως 39 ετών και ο ένας Αλβανός. Ο 37χρονος χρυσαυγίτης, υποψήφιος και στις τελευταίες εκλογές με την οργάνωση στην Α’ Αθηνών, φέρεται να πρωτοστάτησε στην ενέδρα σε βάρος των οπαδών του Παναθηναϊκού αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα το Σαββατόβραδο.

Εκτός όλων των άλλων παραβάσεων κατηγορείται ότι επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να πέσει και η μοτοσυκλέτα του και να υποστεί φθορές.

Ο συλληφθείς είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας, η οποία του είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν αλλά τον Μάρτιο του 2017 ξαναέδωσε εξετάσεις και την πήρε πίσω. Ανάμεσα στους εννέα βρίσκεται και ένας ακόμη που είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Εθνος» στη Λεώφ. Συγγρού.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα άτομα επιτέθηκαν σε οπαδούς που έβγαιναν από το γήπεδο, ακολούθησαν επεισόδια, ενώ έβαλαν φωτιά σε επτά μηχανάκια και προκάλεσαν φθορές σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις που έσβησαν τις φωτιές. Υπήρξαν 11 προσαγωγές και οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...