281
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αριστερά και δίπλα του ο αμερικανός πρόεδρος | REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ούτε σκέφτηκε να παραιτηθεί ούτε είπε τον Τραμπ «ηλίθιο»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2017, 18:55
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αριστερά και δίπλα του ο αμερικανός πρόεδρος
|REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ούτε σκέφτηκε να παραιτηθεί ούτε είπε τον Τραμπ «ηλίθιο»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2017, 18:55

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να υποβάλει την παραίτησή του, τονίζοντας -όπως έγραψε το CNN- ότι παραμένει σήμερα προσηλωμένος στην ατζέντα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όπως ακριβώς όταν ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα.

«Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να εγκαταλείψω αυτήν τη θέση» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας..

«Βρίσκομαι εδώ για όσο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος θα νιώθει ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει», υπογράμμισε.

Ο Ρεξ Τίλερσον έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά το ρεπορτάζ που πρόβαλε το NBC News σύμφωνα με το οποίο ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρενέβησαν για να τον πείσουν να μην παραιτηθεί εξαιτίας των τεταμένων σχέσεών του με τον μεγιστάνα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το NBC News, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο» λίγο πριν από το τέλος συνάντησης στο Πεντάγωνο αυτό το καλοκαίρι και απείλησε με παραίτηση την ίδια περίοδο, εξαιτίας των βαθιών διαφορών με τον αμερικανό πρόεδρο,

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλέστηκε πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής διοίκησης, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας λίγες ημέρες μετά την θυελλώδη αυτή συνεδρίαση, η οποία έγινε την 20η Ιουλίου προκειμένου να του ζητήσει να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Το NBC μετέδωσε, επίσης, ότι ο Μάικ Πενς και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης επέμειναν ώστε ο Ρεξ Τίλερσον να μην υποβάλει την παραίτησή του.

«Η ιστορία του NBC News έχει αποκλεισθεί εντελώς από τους Τίλερσον και Πενς. Είναι Fake News. Πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη στην ΑΜΕΡΙΚΗ!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...