144
H σκάλα στο φουαγιέ του θεάτρου Ολύμπια που στεγάζει ως τώρα τη Λυρική. Η είδηση για την υπεξαίρεση έπεσε σαν βόμβα | Αλεξανδρος Μιχαηλίδης, Sooc

Ο υπεύθυνος ταμείων της Λυρικής υπεξαίρεσε 111.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2016, 17:22
H σκάλα στο φουαγιέ του θεάτρου Ολύμπια που στεγάζει ως τώρα τη Λυρική. Η είδηση για την υπεξαίρεση έπεσε σαν βόμβα
|Αλεξανδρος Μιχαηλίδης, Sooc

Ο υπεύθυνος ταμείων της Λυρικής υπεξαίρεσε 111.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2016, 17:22

Αιφνιδιασμό στα όρια του σοκ προκάλεσε στα γραφεία της διοίκησης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Πανεπιστημίου το εύρημα του τακτικού ελέγχου ταμειακών αποθεμάτων που έγινε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου: Ο υπεύθυνος ταμείων που εργάζεται στη Λυρική από το 1999, εδώ και 17 χρόνια δηλαδή, υπεξαίρεσε το ποσό των 111.000 ευρώ.

Με δεδομένο ότι έλεγχοι στα ταμειακά αποθέματα γίνονται μία με δύο φορές τον μήνα, είναι προφανές ότι η υπεξαίρεση έγινε μέσα στον Οκτώβριο. Μέσα σε λίγες ώρες από την διαπίστωση του ελλείμματος εντοπίστηκε ο υπεύθυνος, ο οποίος αμέσως ομολόγησε την πράξη του.

Η διοίκηση κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και  ξεκίνησε την διαδικασία για την αστική αποζημίωση, ενώ αυτομάτως έθεσε σε αργία τον υπάλληλο. Στη σημερινή συνεδρίασή του το ΔΣ αποφάσισε και την απόλυσή του, ομόφωνα. Σημειώνουμε ότι ο εν λόγω υπάλληλος κατείχε την θέση του Υπευθύνου των Ταμείων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...