504
Οι ράγες έμειναν χωρίς τρένα | Alexandros Michailidis / SOOC

Ο χιονιάς ακινητοποίησε τέσσερα τρένα – Ποια δρομολόγια αναβάλλονται

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2017, 18:50
Οι ράγες έμειναν χωρίς τρένα | Alexandros Michailidis / SOOC

Ο χιονιάς ακινητοποίησε τέσσερα τρένα – Ποια δρομολόγια αναβάλλονται

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2017, 18:50

Ευθύνες για τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν στις ράγες τέσσερα τρένα, αναζητεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Με έγγραφό του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ ο ίδιος προανήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης στο ζήτημα. Στο ίδιο έγγραφο ο κ Σπίρτζης ζητεί να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ελλάδα προκάλεσαν μια μεγάλη σειρά προβλημάτων και στο σιδηροδρομικό δίκτυο την Τετάρτη ακινητοποιώντας στις ράγες τέσσερα τρένα με εκατοντάδες επιβάτες, ενώ οδήγησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει σε μείωση των δρομολογίων των τρένων.

Πρόκειται για τον Προαστιακό της Λάρισας, που ακινητοποιήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας, και δύο Ιντερσίτι με συνολικά 600 επιβάτες, που ξεκίνησαν δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Αθήνα στις 7.00 και στις 10.00 το πρωί. Η ακινητοποίηση των δύο τρένων προκάλεσε προβλήματα στο δρομολόγιο ενός τρίτου Ιντερσίτι, που ταξίδευε με άγνωστο αριθμό επιβατών από την πρωτεύουσα προς τη Θεσσαλονίκη.

Τη μεγαλύτερη περιπέτεια περνούσαν οι 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 53, η οποία ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στις Θέρμες, κοντά στον Δομοκό, όταν η μηχανή υπέστη βραχυκύκλωμα. Δύο μηχανές εστάλησαν από το Παλαιοφάρσαλο, με μεγάλη καθυστέρηση, ώστε να την απεγκλωβίσουν, όμως αμφότερες αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα. Επειτα από μεγάλες και πολύωρες προσπάθειες το τρένο κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι του, όμως η αργή κίνησή του ανάγκασε το Ιντερσίτι 56 να διακόψει την πορεία του προς τη Θεσσαλονίκη, ώστε να μην υπάρξει σύγκρουση. Εν τω μεταξύ, «παγωμένο» στη Λάρισα παρέμενε τρίτο Ιντερσίτι, με 300 επιβάτες, που εκτελούσε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

«Παγωμένος» ήταν, επίσης, και ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Λάρισας, που «έμεινε» στο Πλατύ Ημαθίας.

Ποια δρομολόγια δεν θα εκτελεστούν λόγω κακοκαιρίας

Σε μείωση των δρομολογίων των τρένων για την Τετάρτη και την Πέμπτη στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη προχώρησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγια τους θα αναστέλλονταν ήταν οι εξής:

Για την Τετάρτη στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 58, 60, 600, 59, 61, 601 και 885.

Για την Πέμπτη στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50, 51, 56, 55, 60 και 61.

Επίσης, τα δρομολόγια στις αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα 1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597.

Για την Πέμπτη, στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου – Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, «χωρίς να ευθύνεται η ίδια». «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής ενώ η εύρυθμη λειτουργία της (υποδομής) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα. Το σύνολο του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε επιφυλακή εδώ και μέρες και οι άδειες του προσωπικού της έχουν ανασταλεί», κατέληγε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...