244
Ο Βατζιραλόνγκορν ανέλαβε μετά τον θάνατο του πατέρα του που βασίλευε για 70 χρόνια | EPA/RUNGROJ YONGRIT

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης έγραψε όλη την περιουσία του Στέμματος… στον εαυτό του

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 18:44
Ο Βατζιραλόνγκορν ανέλαβε μετά τον θάνατο του πατέρα του που βασίλευε για 70 χρόνια
|EPA/RUNGROJ YONGRIT

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης έγραψε όλη την περιουσία του Στέμματος… στον εαυτό του

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 18:44

Στα χέρια του παίρνει ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Βατζιραλόνγκορν την τεράστια περιουσία του βασιλικού οίκου, η οποία υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση, όπως γράφει ο Guardian, εμφανίστηκε το Σάββατο στην ιστοσελίδα του Γραφείου Περιουσίας του Στέμματος.

Σε αυτή αναφερόταν ότι τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται το Γραφείο θα τεθούν στην ίδια κατηγορία με τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του μονάρχη.

Στο εξής ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης θα μπορεί να διαχειρίζεται όλη την περιουσία κατά τη διακριτική του ευχέρεια και θα δίνει εντολές για τη διαχείρισή της.

Πάντως, ίσως για να χρυσώσει κάπως το χάπι στους κατοίκους της χώρας, η ανακοίνωση από το Γραφείο  αναφέρει ότι, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε ως σήμερα, τα περιουσιακά στοιχεία θα υπόκεινται στην ίδια φορολογία με την περιουσία και των άλλων πολιτών.

Το Forbes είχε εκτιμήσει ότι η περιουσία του Μπουμιμπόλ, πατέρα του σημερινού βασιλιά, ήταν πάνω από 30 δισ. δολάρια, πράγμα που τον καθιστούσε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Ο Βατζιραλόνγκορν, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε και τον έλεγχο του Γραφείου Περιουσίας.

Ο Μπουμιμπόλ, ο οποίος είχε βασιλεύσει για 70 χρόνια, είχε έμπιστους συνεργάτες που διαχειρίζονταν την περιουσία και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Ο γιος αντικατέστησε τους αυλικούς με άτομα δικής του επιλογής, τοποθετώντας, για παράδειγμα, στο Γραφείο Περιουσίας έναν ανώτατο αξιωματικό της Αεροπορίας.

Ο Guardian σημειώνει ότι τα βασικά περιουσιακά στοιχεία του βασιλιά είναι ακίνητα στην πρωτεύουσα Μπανγκόγκ, η Siam Commercial Bank και το Siam Cement Group, μια επιχείρηση οικοδομικών υλικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...