618
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση συντακτών | ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIMENEWS

Ο Τζανακόπουλος «δεν γνωρίζει» αν ο Τσίπρας ήξερε τις επαφές Καμμένου με τον ισοβίτη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 15:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/06/2017 16:47
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση συντακτών
|ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIMENEWS

Ο Τζανακόπουλος «δεν γνωρίζει» αν ο Τσίπρας ήξερε τις επαφές Καμμένου με τον ισοβίτη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 15:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/06/2017 16:47

Σε τρία σημεία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης συντακτών, το μεσημέρι της Δευτέρας. Ενα από αυτά ήταν η υπόθεση για τις σχέσεις και επαφές του υπουργού Αμυνας με τον ισοβίτη του Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη, η οποία συζητήθηκε, χωρίς πολλά συμπεράσματα, στη Βουλή τη Δευτέρα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε αρκετές φορές ότι «πρέπει να διαλευκανθεί η υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών» και ότι «χωρίς ελπίδα η ΝΔ προσπαθεί να εμπλέξει την κυβέρνηση», ωστόσο δεν απάντησε ένα καίριο ερώτημα που έθεσε (στο λεπτό 23:20 στο βίντεο που ανάρτησε ο κ. Τζανακόπουλος στο Twitter) ένας από τους δημοσιογράφους και που έχουν θέσει οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες: «Είχε ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας για τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη;».

«Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το ακριβές επίδικο της ερώτησης αυτής», ανταποκρίθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, με μία εμφανή αμηχανία. «Δεν γνωρίζω αν ο κ. Καμμένος είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό», παραδέχθηκε στη συνέχεια. «Το βέβαιο είναι ότι ο Πρωθυπουργός σήμερα γνωρίζει, όπως γνωρίζει και το σύνολο της κοινωνίας, ότι από την πλευρά της κυβέρνησης πράχθηκαν τα δέοντα», έσπευσε να προσθέσει.

Επανέλαβε ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι από την πλευρά της κυβέρνησης ότι ο υπουργός έπραξε ότι θα έπραττε κάθε πολίτης. Δηλαδή, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για τις προθέσεις του ισοβίτη, ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος ενημέρωσε και τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο Πρωθυπουργός και το σύνολο της κυβέρνησης κάνουν αυτό που οφείλουν στο πλαίσιο των νόμων ώστε να διαλευκανθεί μία υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών», τόνισε, προσθέτοντας: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν εντός του πλαισίου των συνταγματικών κανόνων και της νομοθεσίας για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε η ελληνική Δικαιοσύνη και οι ελληνικές Αρχές, απερίσπαστες, να προχωρήσουν την πλήρη και οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης». 

Αντίδραση της ΝΔ

«Το μόνο που δεν είπε ο κ. Τζανακόπουλος για τη ΝΔ είναι ότι ευθύνεται για τον καύσωνα!», σχολίασε η Πειραιώς, καθώς ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια, για την υπόθεση του Noor 1, ακόμα και για την απόφαση των ένστολων αστυνομικών να κάνουν εκδήλωση στα Εξάρχεια.

Παράλληλα, την ίδια μέρα, η ΝΔ ζήτησε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου αλλά και εισαγγελικής λειτουργού στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1. Για αυτόν τον σκοπό -και για συμβολικούς λόγους, όπως εξήγησαν οι ίδιοι- επισκέφθηκαν την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, Κώστας Καραγκούνης. «Ηρθαμε να δούμε την αξιότιμη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να θέσουμε το ζήτημα της τήρησης της δικονομικής τάξης. Της απαρέγκλιτης προσήλωσης, δηλαδή, κατά τους χειρισμούς της υπόθεσης στους κανόνες της ποινικής δικονομίας» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Οπως επισήμανε «θεωρούμε ότι -όπως είναι γνωστό, άλλωστε- στην υπόθεση του Noor 1, εκτός από τους χειρισμούς στους οποίους προέβη πολιτικό πρόσωπο, ο υπουργός Αμυνας, χειρισμοί γίνονται και από λειτουργούς της Δικαιοσύνης, π.χ. ο ανακριτικός υπάλληλος ή το στέλεχος της εισαγγελίας Πειραιά. Και, επομένως, είναι απαραίτητη η τήρηση της δικονομικής τάξης. Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να την αντιμετωπίσει με την προσήκουσα σοβαρότητα».

«Θεωρούμε ότι είναι ένα ζήτημα βαθιά θεσμικό, βαθιά δημοκρατικό και επιβάλλεται η τήρηση των κανόνων και της δικονομικής τάξης. Αυτό είπαμε, αυτό μεταφέραμε στην Εισαγγελέα. Διότι δηλητηριάζει και την κοινωνία και τη Δημοκρατία, η εκτελεστική εξουσία, όταν παρεμβαίνει, με οποιονδήποτε τρόπο, στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.

«Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών. Πρέπει να τηρούνται. Και όταν μπαίνει στην ουσία τέτοιων πραγμάτων, τότε ξεκινάνε τα ερωτήματα. Και τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι αμείλικτα. Η δουλειά που θα κάνουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για μας είναι αυτονόητη. Ηρθαμε εδώ να το εκφράσουμε. Είναι συμβολική η δική μας παρουσία σήμερα εδώ» τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...