398
Παίρνοντας το πιο αυστηρό του ύφος, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή είναι εγγυητής των θαλάσσιων συνόρων της χώρας που είναι και ευρωπαϊκά | Youtube

Ο Τσίπρας θυμήθηκε ξαφνικά ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2018, 16:10
Παίρνοντας το πιο αυστηρό του ύφος, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή είναι εγγυητής των θαλάσσιων συνόρων της χώρας που είναι και ευρωπαϊκά
|Youtube

Ο Τσίπρας θυμήθηκε ξαφνικά ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2018, 16:10

Σεπτέμβριος 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εκστομίζει το αξέχαστο «έχει η σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;» προκειμένου να απαντήσει στην κριτική κατά της κυβέρνησής του για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό.

Η ατάκα – «μνημείο» του κ. Τσίπρα προκάλεσε τότε έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να απορούν πώς είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες δηλώσεις από έναν πρωθυπουργό.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απίστευτη δήλωσή του  ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να καλύψει την γκάφα, ανασκευάζοντας εν μέρει τη δήλωσή του. «Φυσικά και υπάρχουν θαλάσσια σύνορα», έσπευσε να διορθώσει τον εαυτό του, απλώς – διευκρίνισε για να πείσει σχετικά με το τι ακριβώς εννοούσε- «δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία εισόδου, δεν υπάρχουν μπάρες να ανοίγουν και κλείνουν, αλλά μια τεράστια έκταση, την οποία βεβαίως πρέπει να επιτηρεί το Λιμενικό, όπως και κάνει»!

Τρία χρόνια μετά, με αφορμή το επεισόδιο στα Ιμια, με τον εμβολισμό του περιπολικού «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος από την τουρκική ακταιωρό, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε ότι και θαλάσσια σύνορα υπάρχουν και ότι δεν είναι μόνο ελληνικά, αλλά ευρωπαϊκά!

«Η Eλληνική Aκτοφυλακή βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, εγγυητής της ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορά μας. Με ισχυρή παρουσία. Σε στενή συνεργασία με την FRONTEX, η οποία διεξάγει την πιο μεγάλη της επιχείρηση, στις ελληνικές θάλασσες στο Αιγαίο. Στα θαλάσσια σύνορα -και αυτό είναι κάτι, το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε- όχι μόνο της πατρίδας μας, αλλά ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι, τα δικά μας ανατολικά σύνορα, είναι τα ανατολικά σύνορα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», θέλησε να υπογραμμίσει κατά την ομιλία του στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο της συμβολικής επίσκεψής του στο υπουργείο Ναυτιλίας.

«Και αυτό», έσπευσε να επισημάνει επιδεικνύοντας μία αξιοπρόσεκτη επιμονή στο ρήμα «ξεχνώ» (πιθανότατα επειδή του μιλούσε η συνείδησή του) «είναι κάτι, που όχι μονάχα εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε, αλλά και κάτι που πρέπει να το λαμβάνουν υπ’ όψιν όλοι όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες και αμφισβητούν στοιχειώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Και να θυμούνται ότι οι προκλήσεις και η επιθετική ρητορική έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στρέφεται ενάντια ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (δείτε το βίντεο της ομιλίας του Πρωθυπουργού κάτω / στο 9.23 η αναφορά στα θαλάσσια σύνορα).

Ομιλία στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η ψυχή των μελών του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το πιο σημαντικό αποτρεπτικό όπλο που διαθέτει η πατρίδα μας. Σας είμαστε ευγνώμονες, σας συγχαίρουμε, θα είμαστε δίπλα σας στις προσπάθειές σας. Ομιλία, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ.

Geplaatst door Alexis Tsipras op Donderdag 15 februari 2018

Με άλλα λόγια έπρεπε να «βγουν παγανιά» οι Τούρκοι στο Αιγαίο για να απαντηθεί το βαθέως στοχασμού ερώτημα «έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;» και να γίνουν μάλιστα όχι μόνο εθνικά, αλλά και σύνορα ολόκληρης της ΕΕ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...