427
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη Τύπου στη Φλόριντα | REUTERS/Carlo Allegri

Ο Τραμπ ζητά από τη Ρωσία «να βρει τα 30.000 χαμένα email της Κλίντον»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2016, 00:19
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη Τύπου στη Φλόριντα
|REUTERS/Carlo Allegri

Ο Τραμπ ζητά από τη Ρωσία «να βρει τα 30.000 χαμένα email της Κλίντον»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2016, 00:19

Ο Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφει σταθερή αύξηση και σταδιακά κλείνει την ψαλίδα με την Κλίντον. Και το παιχνίδι σοβαρεύει, καθώς, όπως σημειώνει δημοσίευμα των New York Times, την Τετάρτη προέβη σε μια δήλωση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Φλόριντα, ελπίζει πως η Μόσχα έχει “χακάρει” το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι Κλίντον, ώστε να βρει τα 30.000 e-mail που εστάλησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εξωτερικών! «Ρωσία, ελπίζω να είσαι σε θέση να βεις τα 30.000 e-mail που λείπουν», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

Η διαρροή των κλεμμένων e-mail, πολλά από τα οποία εκθέτουν ηγετικά στελέχη του κόμματος, δημιουργεί ερωτηματικά για τον ρόλο των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών κατά την προεκλογική περίοδο των αμερικανικών εκλογών. Ενα πλήγμα που σίγουρα δεν χρειάζεται το Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς ήδη υπάρχουν πολλά σενάρια σχετικά με τη διαρροή των μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής του.

Τι αποκαλύπτουν τα εν λόγω ηλεκτρονικά μηνύματα; Το κατά πόσο ο κομματικός μηχανισμός των Δημοκρατικών ευνόησε τη Χίλαρι Κλίντον σε βάρος του Μπέρνι Σάντερς, γεγονός που προκάλεσε την παραίτηση της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς.

Δύο ρωσικές υπηρεσίες καταδεικνύουν οι ερευνητές για την υποκλοπή των μηνυμάτων, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί και για άλλες διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ στο παρελθόν, κατά του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Τα ντοκουμέντα δείχνουν να έχουν περάσει από ρωσικούς υπολογιστές, αλλά δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν οι υποκλοπές έγιναν κατόπιν εντολής του Βλαντίμιρ Πούτιν ή μετά από πρωτοβουλία άλλου προσώπου.

Κατά τα λεγόμενα του Τραμπ, αν πράγματι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από την ηλεκτρονική επίθεση κατά των Δημοκρατικών, αποδεικνύεται «πόσο λίγο σεβασμό δείχνουν τα κράτη προς την παρούσα κυβέρνηση». Από τη μεριά του, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Ρωσία , διαβεβαιώνοντας επίσης ότι «δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν».

Ο Μάικ Πενς, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, διεμήνυσε ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» εάν από την έρευνα, που διεξάγει για την υπόθεση το FBI, διαπιστωθεί ότι ευθύνεται η Ρωσία για τη διαρροή. «Αν η Ρωσία παρεμβαίνει στις εκλογές μας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι και τα δύο κόμματα και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα διασφαλίσουν πως θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες», τόνισε ο κυβερνήτης της Ιντιάνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...