553
Ο Μάικλ Κόεν | REUTERS/Lucas Jackson

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο δικηγόρος του τον εκπροσώπησε στην υπόθεση με την Ντάνιελς

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 20:19
Ο Μάικλ Κόεν
|REUTERS/Lucas Jackson

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο δικηγόρος του τον εκπροσώπησε στην υπόθεση με την Ντάνιελς

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 20:19

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο δικηγόρος του Μάικλ Κόεν, που βρίσκεται στη μέση μιας δικαστικής δίνης στην υπόθεση με την πρωταγωνίστρια των αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, τον εκπροσώπησε σε αυτή τη διαμάχη, στο πλαίσιο της οποίας ο Κόεν κατέβαλε το ποσό των 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ. Όλα αυτά, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι δεν είχε γνώση της πληρωμής που καταβλήθηκε στην Ντάνιελς από τον δικηγόρο του προκειμένου εκείνη να μην αποκαλύψει τη σεξουαλική σχέση που είχε με τον Ρεπουμπλικανό το 2006 και αρνείται ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την πορνοστάρ.

«Ο Μάικλ με εκπροσωπεί (…) σε ορισμένες υποθέσεις, όπως σε αυτήν την τρελή υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς. Με εκπροσώπησε» δήλωσε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Έχω πολλούς δικηγόρους. Έχω δικηγόρους, είναι θλιβερό όμως έχω τόσους δικηγόρους, που δεν θα το πιστεύετε. Ο Μάικλ είναι ένας εξ αυτών», συμπλήρωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι ο Κόεν δεν υπέπεσε σε κανένα σφάλμα κατά την εκπροσώπησή του στην υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς.

«Δεν υπήρξαν χρήματα από την προεκλογική εκστρατεία σε αυτήν την υπόθεση, κάτι που θα αποτελούσε πρόβλημα» υπογράμμισε.

Κατά το παρελθόν ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να μειώσει τη θέση του Κόεν σε σχέση με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, διαβεβαιώνοντας ότι αυτός ο μακροχρόνιος φίλος του δισεκατομμυριούχου είναι απλά ένας δικηγόρος μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κράτησε αποστάσεις από τα νομικά προβλήματα του προσωπικού δικηγόρου του, σημειώνοντας ότι ο Κόεν διαχειρίστηκε ένα «ελάχιστο, πολύ ελάχιστο μέρος» των νομικών υποθέσεών του.

«Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με εμένα. Ο Μάικλ είναι επιχειρηματίας. Έχει μια επιχείρηση. Επίσης είναι δικηγόρος» είπε ο Τραμπ στη συνέντευξή του στο Fox News.

Οι Αρχές «διεξάγουν έρευνες για κάτι που αφορά τις επιχειρήσεις του. Δεν έχω καμία σχέση με τις επιχειρήσεις του».

Η Στόρμι Ντάνιελς— το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ— προσέφυγε στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Κόεν. Ζητά να κριθεί άκυρη η συμφωνία εμπιστευτικότητας που σύναψε με τον ίδιο για να κρατήσει τη σιωπή της για τις φερόμενες σεξουαλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο πλαίσιο αυτής της δικαστικής διαμάχης, ο Μάικλ Κόεν επικαλέστηκε την Τετάρτη, ενώπιον της Δικαιοσύνης, το δικαίωμά του να μην αυτοενοχοποιηθεί αναφερόμενος στην Πέμπτη τροπολογία, που επιτρέπει στους πολίτες να μην καταθέτουν.

Οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στις αρχές Απριλίου στο γραφείο του, την κατοικία του και το δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Οι ερευνητές κατέσχεσαν «πολλές ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα».

«Ο Τραμπ και ο Κόεν εξήγησαν, κατά το παρελθόν, στον αμερικανικό λαό ότι ο Κόεν ενήργησε από μόνος του και ότι ο Τραμπ δεν γνώριζε τίποτα για τη συμφωνία με την πελάτισσά μου, για την πληρωμή των 130.000 δολαρίων κτλ» ήταν η αντίδραση του δικηγόρου της Στόρμι Ντάνιελς, Μάικλ Αβενάτι σε ένα tweet, μετά τη συνέντευξη του αμερικανού προέδρου σήμερα.

«Όπως το έχω προβλέψει, αυτό αποδείχθηκε απόλυτα ψευδές» τόνισε.

Την Πέμπτη 26 Απριλίου, πάντως, ομοσπονδιακό δικαστήριο αναμενόταν να αποφανθεί ποιος θα έχει πρώτος την ευκαιρία να εξετάσει τα έγγραφα που κατέσχεσε το FBI από τον Μάικλ Κόεν.

Η δικαστής Κίμπα Γουντ αποφάσισε να διεξαχθεί η συγκεκριμένη ακροαματική διαδικασία στο Μανχάταν για να συζητηθεί το ενδεχόμενο να οριστεί ένας ανεξάρτητος αξιωματούχος που θα εξετάσει τα έγγραφα και θα καθορίσει εάν υπόκεινται στο απόρρητο δικηγόρου- πελάτη προτού τα παραδώσει στους εισαγγελείς.

Οι δικηγόροι του Κόεν και του Τραμπ, που επιδιώκουν να εμποδίσουν την εξέταση των εγγράφων αναμένεται να παραστούν στη δίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...