288
Οι τρεις κυρίες στη σύνοδο W20 για τη θέση των γυναικών στον κόσμο | REUTERS/Hannibal Hanschke

Ο Τραμπ δεν είναι μισογύνης

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 21:30
Οι τρεις κυρίες στη σύνοδο W20 για τη θέση των γυναικών στον κόσμο
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Ο Τραμπ δεν είναι μισογύνης

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2017, 21:30

Η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, υποχρεώθηκε, ενώ βρισκόταν στο Βερολίνο, να σπεύσει προς υπεράσπιση του πατέρα της έναντι των κατηγοριών σε βάρος του ότι είναι μισογύνης, έπειτα από σειρά αμφιλεγόμενων δηλώσεων εκ μέρους του.

Η επιχειρηματίας και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου διαβεβαίωσε ότι ο πατέρας της «δίνει μεγάλη σημασία στις δυνατότητες των γυναικών».

«Σίγουρα, άκουσα την κριτική των ΜΜΕ» δήλωσε η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία συμμετείχε στη σύνοδο W20 για τη θέση των γυναικών στον κόσμο, μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, οργανώτρια της στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της G20 και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Ομως, γνωρίζω από την προσωπική μου πείρα ότι οι χιλιάδες γυναίκες που εργάστηκαν μαζί και για τον πατέρα μου εδώ και δεκαετίες επιβεβαιώνουν την πίστη του και την σταθερή του πεποίθηση για τις δυνατότητες που έχουν η γυναίκες και την ικανότητά τους να κάνουν τη δουλειά όπως οποιοσδήποτε άνδρας», υπογράμμισε η ίδια.

Η απάντηση που έδωσε προκάλεσε γέλια στο ακροατήριο, ενώ κάποιοι παριστάμενοι άρχισαν να φωνάζουν σε ένδειξη αποδοκιμασίας.

Η μεγαλύτερη κόρη του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απάντησε επίσης και στις σκληρές πολλές φορές ερωτήσεις της συντονίστριας της συζήτησης, αρχισυντάκτριας του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche, Μίριαμ Μέκελ, η οποία σημείωσε από την πλευρά της ότι οι δηλώσεις του πατέρα της Ιβάνκα Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ θα μπορούσαν να κάνουν κάποιον να «διερωτηθεί» για την εκτίμησή που εκείνος τρέφει προς τις γυναίκες.

«Καθώς είμαι η κόρη του, μπορώ να μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζοντας ότι εκείνος με ενθάρρυνε και μου επέτρεψε να αξιοποιήσω τις δυνατότητές μου», σημείωσε το πρώην μοντέλο, ηλικίας 35 ετών, που πλέον έχει αναλάβει αμισθί χρέη συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...