233
Ο Αλέξης Τσίπρας με το ηγετικό στέλεχος του Linke Γκρέγκορ Γκύζι σε συνάντησή τους στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2016 | Nick Paleologos / SOOC

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίζει» το Die Linke στις γερμανικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 12:18
Ο Αλέξης Τσίπρας με το ηγετικό στέλεχος του Linke Γκρέγκορ Γκύζι σε συνάντησή τους στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2016
|Nick Paleologos / SOOC

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίζει» το Die Linke στις γερμανικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 12:18

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στο γερμανικό κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία την Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον και της ΕΕ, πρέπει να ενισχυθούν όσοι ζητούν τερματισμό των πανευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας.

Προσθέτει ότι το Die Linke «αποτέλεσε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο τη δύναμη εκείνη που στις πιο δύσκολες για τη χώρα μας στιγμές στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού αψηφώντας το πολιτικό κόστος, τη δύναμη εκείνη που στήριξε τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις αξίες της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη Γερμανία και στην Ευρώπη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ακόμη ότι «σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την απειλή της ακροδεξιάς ενισχυμένη όσο ποτέ στη Γερμανία, πρέπει να ενισχυθούν όσοι ζητούν τερματισμό των πανευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας και αγωνίζονται για αύξηση των εισοδημάτων, κατάργηση της εργασιακής επισφάλειας, στήριξη του κοινωνικού κράτους και ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων».

«Μια Γερμανία», συμπληρώνει, «που στηρίζει την ανάπτυξή της, όχι στη φτώχεια των εταίρων της, αλλά στην κοινή ευημερία του δικού της λαού και όλων των ευρωπαϊκών λαών, είναι η προϋπόθεση για την επιβίωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».

Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον υποψήφιο της Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν και στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν. Και οι δύο δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...