459
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία τη 17η Νοεμβρίου του 2016 | Nikos Libertas / SOOC

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην απεργία κατά της λιτότητας (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ)

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 16:35
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία τη 17η Νοεμβρίου του 2016 | Nikos Libertas / SOOC

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην απεργία κατά της λιτότητας (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ)

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 16:35

Την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, την εξαθλίωση και την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα συμμετέχουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ναυτική ομοσπονδία, οι νοσοκομειακές ενώσεις. Και βέβαια, από τις κινητοποιήσεις κατά των πολιτικών λιτότητας (που εφαρμόζει η κυβέρνηση) δεν θα μπορούσε να λείπει… ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ! Για μία ακόμη φορά, η Κουμουνδούρου έδειξε ότι μπορεί και να βρίσκεται στη κυβέρνηση και να διαδηλώνει κατά των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση! Καλεί τον λοιπόν κόσμο, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, να συμμετέχουν κι αυτοί στη διαμαρτυρία.

Ασφαλώς, το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να διασαφηνίσει ότι δεν θα διαδηλώσει κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -αλίμονο!- αλλά «κατά των δανειστών» και ιδίως κατά του ΔΝΤ. Και εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον. Το κυβερνών κόμμα καλεί σε μία απάντηση και στην «τρόικα εσωτερικού», στα «εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους, σε όλους αυτούς που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία και την κοινωνία ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων». Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον διπολικό ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς ούτε η τελευταία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν δυναμικό παρόν στις εργατικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.   Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία και τις κινητοποιήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι η απάντηση του κόσμου της εργασίας και ολόκληρης της κοινωνίας στην προσπάθεια των δανειστών -και ιδιαίτερα του ΔΝΤ- να επιβάλουν τη συνέχιση των πολιτικών πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.  

Είναι οι ίδιοι που στήριξαν τις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την μείωση των μισθών και των αποζημιώσεων απόλυσης, την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και την ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας. Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα βίωσε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας με τον χειρότερο τρόπο: ανεργία, υποαπασχόληση, φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις.

Έφτασε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε όλα τα παραπάνω. Να παλέψουμε ενωμένοι για την ουσιαστική επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και για το δικαίωμα στη πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους. Να απαιτήσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του συλλογικού εργατικού δικαίου που αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων. Για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας. Να αντισταθούμε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που θέλουν την Ελλάδα εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων εργασιακής απορρύθμισης.   Να σταματήσουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως επιθυμεί το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ και το πολιτικό προσωπικό τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...