320
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον ημιτελικό με τον Ισπανό Καρένιο Μπούστα | REUTERS/ Eric Gaillard

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζει το όνειρό του!

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 14:19
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον ημιτελικό με τον Ισπανό Καρένιο Μπούστα
|REUTERS/ Eric Gaillard

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζει το όνειρό του!

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 14:19

Η μεγάλη μέρα έφτασε για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Σήμερα, στις 17:00, θα αγωνιστεί στον πρώτο τελικό της καριέρας του, στο Open της Βαρκελώνης, με αντίπαλο τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο 63ος στον κόσμο Τσιτσιπάς γίνεται ο πρώτος Έλληνας που φτάνει σε τελικό ΑΤΡ από το 1973, όταν ο Νικόλας Καλογερόπουλος είχε προκριθεί στον τελικό του Open του Ντε Μόιν. Στο τουρνουά της Βαρκελώνης κατάφερε να αποκλείσει τρεις αντιπάλους, που βρίσκονται στο «top-20» της παγκόσμιας κατάταξης, με τελευταίο τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, τον οποίο νίκησε στον ημιτελικό με 7-5, 6-3.

«Το να αγωνιστώ κόντρα στον Ράφα είναι ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Είναι θαυμάσιο που θα βρίσκομαι απέναντί του, στην άλλη μεριά του γηπέδου. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να παίξω το καλύτερο τένις που μπορώ και να το χαρώ» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής για τον σημερινό τελικό.

Ήδη, έχει κερδίσει τον σεβασμό του Ναδάλ, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Ισπανού, για τη σημερινή αναμέτρησή τους: «Πριν το τουρνουά δεν θα το έλεγα πως στον τελικό θα έφτανε ο Στέφανος. Όμως, είδα όλη αυτή την εβδομάδα το πώς παίζει και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ο δυνατότερος αντίπαλος που θα μπορούσα να έχω».

Ο Ναδάλ θέλει να κατακτήσει σήμερα τον 11ο τίτλο του στο Open της Βαρκελώνης. Ο Τσιτσιπάς είναι ο νεαρότερος που θα αγωνιστεί στον τελικό, στη Βαρκελώνη, μετά από τον Ναδάλ το 2005 και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα βρεθεί στην πρώτη 50άδα της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο.

Το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ προσφέρει πολλά ειδικά στοιχήματα για τον μεγάλο τελικό του Open της Βαρκελώνης, ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Τσιτσιπά, μεταξύ άλλων, για τη συνολική διάρκειά του, το ακριβές σκορ των σετ, το σύνολο των σετ, το σκορ μετά από 2games στο πρώτο σετ, τα συνολικά διπλά λάθη, το σύνολο διπλών σφαλμάτων, το σύνολο των άσων και των tie breaks, το πρώτο service break, τον νικητή του πρώτου και του δεύτερου σετ, τα μονά ζυγά σύνολο games του αγώνα.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...