206
«Μόνο η Μέρκελ μπορεί να κρατήσει ενωμένη την ΕΕ» είπε ο εικονιζόμενος γερμανός υπ. Οικονομικών | REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ο Σόιμπλε με… σταλινικά ποσοστά υπόσχεται να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2017, 22:03
«Μόνο η Μέρκελ μπορεί να κρατήσει ενωμένη την ΕΕ» είπε ο εικονιζόμενος γερμανός υπ. Οικονομικών
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ο Σόιμπλε με… σταλινικά ποσοστά υπόσχεται να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2017, 22:03

Πρώτα είδε τους συντρόφους του στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα να του δίνουν ποσοστά σταλινικού καθεστώτος: 95% υπέρ της υποψηφιότητάς του στις εκλογές. Και έπειτα είπε ότι μόνο η Ανγκελα Μέρκελ (και αυτός δηλαδή) μπορεί να κρατήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση ενωμένη. Λες και κάποιος είπε ότι η ΕΕ θα διαλυθεί αν χάσει το CDU.

Τέλος πάντων, σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται η Γερμανία και επιτρέπεται και κάποια υπερβολή. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε άλλωστε με εμφατικό τρόπο την αποδοχή που απολαμβάνει εντός του συντηρητικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, εξασφαλίζοντας άνετα την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του CDU στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η υποψηφιότητά του εγκρίθηκε με το απίστευτο ποσοστό του 95%!

Μετά από αυτό ο Σόιμπλε είπε πως εναπόκειται στη Γερμανία να κρατήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο η Ανγκελα Μέρκελ μπορεί να το κάνει αυτό «διότι κανένας άλλος στη Γερμανία και την Ευρώπη δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο». Αυτό ήταν ένα μήνυμα προς τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD που χάρη στην ακτινοβολία του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έχουν ψαλιδίσει τη διαφορά από τον συνασπισμό CDU/CSU και διεκδικούν τη νίκη στις εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Λεπτομέρεια: τον Σεπτέμβριο ο Σόιμπλε θα έχει κλείσει τα 75 του χρόνια και θα έχει μπει στα 76.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...