388
Ο Μπρούνο, το γλυκό μεγάλο κανίς κέρδισε τον Φοίνικα για Σκύλους στις Κάννες | Netflix

Ο σκύλος του Ντάστιν Χόφμαν βραβεύτηκε στις… Κάννες

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2017, 18:25
Ο Μπρούνο, το γλυκό μεγάλο κανίς κέρδισε τον Φοίνικα για Σκύλους στις Κάννες
|Netflix

Ο σκύλος του Ντάστιν Χόφμαν βραβεύτηκε στις… Κάννες

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2017, 18:25

Τα βραβεία για τους κινηματογραφικούς σκύλους αποδίδονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών εδώ και 17 χρόνια – 119 χρόνια αν τα υπολογίσουμε σκυλίσια: ο ένας ανθρώπινος χρόνος ισοδυναμεί με επτά σκυλίσια χρόνια.

Ο Μπρούνο, λοιπόν, ένα μεγαλόσωμο κανίς το οποίο με τα καραγκιοζλίκια και τον ατίθασο χαρακτήρα του ταλαιπωρεί στην ταινία του Νόα Μπράουμπαχ τον κύριό του, Ντάστιν Χόφμαν, κέρδισε το βραβείο σκυλίσιας ερμηνείας την περασμένη Παρασκευή σε παράλληλη εκδήλωση του φεστιβάλ.

Πρόκειται για το περίφημο βραβείο Palm Dog (Φοίνικας για Σκύλους), το οποίο όμως δεν παρέλαβε ο Μπρούνο αλλά ένας άλλος σκύλος της ίδιας ράτσας, ο Κόσμο, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Καννών. Ο Κόσμο κούνησε την ουρά του χαρούμενα όταν έλαβε το έπαθλο.

Dustin+Hoffman+Set+Untitiled+Noah+Baumbach+fKVz_qeMyVnx
Ο Μπρούνο, ο Ντάστιν Χόφμαν και ο Ανταμ Σάντλερ στη νέα ταινία του Νόα Μπάουμπαχ με τίτλο «The Meyerowitz Stories», η οποία προβάλλεται από το Netflix

Ο διοργανωτής των βραβείων Palm Dog, Τόμπι Ρόουζ, τόνισε πως φέτος τα μεγάλα ζώα είχαν και τη μεγαλύτερη ρέντα στο σινεμά. Για παράδειγμα, το τεράστιο γενετικά τροποποιημένο γουρούνι που έχει τον κεντρικό ρόλο στην ταινία «Οkja» που σκηνοπθετεί ο Μπονγκ Τζου Χο, επίσης του Netflix, με τους Τίλντα Σουίντον και Τζέικ Τζίλεγχαλ. Αντίθετα, σύμφωνα με τον Ρόουζ, οι σκυλίσιοι ρόλοι φέτος δεν ήταν και τόσο δυνατοί…

ava_dog_still_h_2017_0_-_embed_2017
Αυτός ο αλσατικός ποιμενικός είναι ο Λούπο που κέρδισε το Βραβείο Τρεξίματος για την εικονιζόμενη σκηνή στην ταινία με τίτλο «Ava» της Λεά Μισιούς

Ο κριτικός κινηματογράφου της εφημερίδας Guardian, Πίτερ Μπράντσοου, αναφέρει πως αυτή τη χρονιά οι ρόλοι σκυλιών ήταν πιο σκοτεινοί και ατίθασοι. Ακόμη και απειλητικοί. Ως παράδειγμα αναφέρει τον «σκοτεινό» και «μελαγχολικό» αλσατικό ποιμενικό στο «Happy End» του Μίχαελ Χάνεκε που τελικά έκοψε ένα κομμάτι από το πόδι ενός ανθρώπου.

Το βραβείο για το Καλύτερο Τρέξιμο στη διοργάνωση της περασμένης Παρασκευής στις Κάννες το κέρδισε ο Λούπο. Ένα μεγάλο μαύρο σκυλί που εμφανίστηκε στη γαλλική ταινία «Ava» της Λεά Μισιούς. Αυτό το σκυλί στην ταινία απολαμβάνει μια διαδρομή με μηχανή, καθισμένο ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό.

Ειδική μνεία έγινε και στα αστυνομικά σκυλιά των Καννών. Ειδικά φέτος εξάλλου το φεστιβάλ έγινε με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – άλλωστε έχουν περάσει μόνο 10 μήνες από το τραγικό περιστατικό με το φονικό φορτηγό στη Νίκαια το καλοκαίρι του 2016 που σκότωσε 86 άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...