422
Ο Πάνος Σκουρλέτης καλεί τα κόμματα να συζήτησουν την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Σκουρλέτης καλεί τώρα σε διακομματική για τη Β’ Αθηνών – Τι του απαντά η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 12:12
Ο Πάνος Σκουρλέτης καλεί τα κόμματα να συζήτησουν την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Σκουρλέτης καλεί τώρα σε διακομματική για τη Β’ Αθηνών – Τι του απαντά η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 12:12

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη στοχευμένη διαρροή – μέσω της «Αυγής», του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ- για το σχέδιο κατάτμησης της Β’ Αθηνών, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, απέστειλε επιστολή – πρόσκληση προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής, για να… μη μας βγει και το μάτι) για «διακομματική συνάντηση εργασίας».

Συγκεκριμένα με την επιστολή Σκουρλέτη, προσκαλούνται τα κόμματα της Βουλής σε  συνάντηση την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00, στο υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό την παρουσίαση της σχετικής πρότασης που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο και η κυβέρνηση, για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική («υπόλοιπο») και η Β’ Αθηνών.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήκωσε ήδη το γάντι και απάντησε στον κ. Σκουρλέτη μέσω συνέντευξής του στο «Βήμα της Κυριακής», βάζοντας και πάλι στο τραπέζι την πρόταση-πακέτο που κατέθεσε το 2016 για δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού και για σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, ειδικά της Β’ Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε μάλιστα τον Πρωθυπουργό να την ψηφίσουν από κοινού.

«Ας έρθει τώρα στη Βουλή να ψηφίσουμε και τα δύο μαζί. Χρειάζονται 200 ψήφοι και ο νόμος μπορεί να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Εφόσον ο κ. Τσίπρας θέλει να ανοίξει το θέμα, δεν έχει παρά να στηρίξει την πρότασή μας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Θεωρώ το ζήτημα αυτό μείζον. Αν τολμά, να έρθει στη Βουλή να το κάνουμε παρέα», προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη Δευτέρα, με ανακοίνωσή της, η Πειραιώς κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί της πρότασης Μητσοτάκη, με την οποία όπως υπογραμμίζει, αντιμετωπίζονται όλες οι παθογένειες που δημιουργεί η ύπαρξη πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών και παράλληλα δίδεται στους Έλληνες τους εξωτερικού η δυνατότητα να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, όπως συμβαίνει με όλους σχεδόν τους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Αναμένουμε από την Κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί να συζητήσει στη Βουλή τη σχετική πρόταση που έχει καταθέσει ήδη από το 2016 η Νέα Δημοκρατία, να τοποθετηθεί άμεσα για τα δύο αυτά καθοριστικά ζητήματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, όσο και τα δημοκρατικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και ιδίως όσων αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγο αργότερα πηγές της ΝΔ απέκλειαν κάθε συμμετοχή σε επιμέρους συνάντηση ή συζήτηση για το θέμα της κατάτμησης της Β’ Αθήνας μέχρι να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση στην σαφή πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και  κατηγορούσαν τον κ. Σκουρλέτη ότι επιδιώκει να ανοίξει την όλη συζήτηση για επικοινωνιακούς λόγους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...