295
Η Όλγα Φιλίπποβα και ο Γιούρι Ρέτβιτς εμφανίζονται στην παράσταση «Friday Nights with Yury Revich» |

Το «Friday Nights with Yury Revich» για μια παράσταση στην Αθήνα

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 10 Ιανουαρίου 2017, 19:03
Η Όλγα Φιλίπποβα και ο Γιούρι Ρέτβιτς εμφανίζονται στην παράσταση «Friday Nights with Yury Revich»
|

Το «Friday Nights with Yury Revich» για μια παράσταση στην Αθήνα

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 10 Ιανουαρίου 2017, 19:03

Το «Friday Nights with Yury Revich» είναι ένα καινοτόμο εγχείρημα καλλιτεχνικών δρώμενων το οποίο μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης πορείας στη Βιέννη, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μόνο μία παράσταση. Με την παράσταση αυτή που έχει τίτλο «Ένα» και με σύνθημα «ακούγοντας την τέχνη και βλέποντας τη μουσική» εγκαινιάζεται στην ουσία η πρώτη περιοδεία του καλλιτεχνικού δρώμενου στην Ευρώπη.

Η επιλογή της Αθήνας, ως πρώτου σταθμού της πορείας αυτής δεν είναι τυχαία. Οι τρέχουσες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα ιδιαίτερα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι ρευστές και εύθραυστες. Και ακριβώς αυτές οι συνθήκες καθιστούν αναγκαία την επαναδιαπραγμάτευση της αποστολής του πολιτισμού στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Ο τίτλος «Ένα» σηματοδοτεί όχι μόνον την εγκαινίαση της πρώτης ευρωπαϊκής περιοδείας του πρότζεκτ αλλά και τη σύλληψη, την οποία υπηρετεί το πρόγραμμα της παράστασης.

Έξι νέοι σολίστες, από ένα ευρύ φάσμα τεχνών και διαφορετικές κουλτούρες και εθνικότητες, ενώνουν τις δυνάμεις τους με ένα πολυπολιτισμικό οκταμελές σύνολο.  Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, όπου θα παρουσιαστεί το δρώμενο, θα επιχειρηθεί μια σύζευξη της μπαρόκ παράδοσης με το σύγχρονο ρεπερτόριο, μια συνεργασία της κλασικής μουσικής ερμηνείας με την art performance και τον χορό, μια διαλεκτική μεταξύ συνόλου και μονάδας.

Όντας «Ένα», οι καλλιτέχνες επιδιώκουν να καταρρίψουν τα παγιωμένα κλασικά σχήματα και τις ιεραρχήσεις, τα στεγανά και τους αποκλεισμούς. Πρόκειται για ένα δρώμενο, που φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει το πρόταγμα της συλλογικότητας σε ένα περιβάλλον πολύ-επίπεδης κρίσης.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γιούρι Ρέβιτς (βιολί), Ίβανα Τσάνοβιτς (σοπράνο), Έλλη Παπαδιαμάντη (μέτσο-σοπράνο), Μάναχο Σιμοκάβα (σύγχρονος χορός), Μαρίνα Μήλιου – Θεοχαράκη (art performance), Συμμετέχει επίσης η ορχήστρα δωματίου MYSOUNDS υπό τη διεύθυνση Όλγας Φιλίπποβα (τσέμπαλο)

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μία Παπαευθυμίου

Info:
«Friday Nights with Yury Revich»,
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, ΄Ωρα: 8.30μμ
Αγορά Εισιτηρίων: www.megaron.gr
Τιμές: Φοιτητικό: 5 ευρώ, Ζώνη Β: 12 ευρώ, Ζώνη Α: 20 ευρώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...