339
Παρέμβαση από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του Χρηματοπιστωτικού Τμήματος Οικονομικής Πολτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ξενοδοχείο Τιτάνια | Intime / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Ρουβίκωνας επιθυμεί να γίνει «ολοκληρωμένη πολιτική οντότητα»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2017, 16:48
Παρέμβαση από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του Χρηματοπιστωτικού Τμήματος Οικονομικής Πολτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ξενοδοχείο Τιτάνια
|Intime / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Ρουβίκωνας επιθυμεί να γίνει «ολοκληρωμένη πολιτική οντότητα»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2017, 16:48

Τον Ρουβίκωνα τον είχαμε συνηθίσει να πρωταγωνιστεί σε παρεμβάσεις – επιθέσεις σε εταιρείες εισπράξεων, στη Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, σε κτίρια που φιλοξενούν δημοσιογραφικές ιστοσελίδες και όχι μόνο. Πλέον όμως η γνωστή αναρχική ομάδα φαίνεται ότι βάζει νέους στόχους για το μέλλον της…

Συγκεκριμένα, σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στο indymedia υπό τον τίτλο «Η πολιτική μας ταυτότητα», ο Ρουβίκωνας ανακοίνωσε πως το μέλλον της οργάνωσης θα συζητηθεί σε εκδήλωση που οργανώνει το Σάββατο 20/5 στις 18:00 στο Κ*ΒΟΞ (πλ. Εξαρχείων, Αραχώβης και Θεμιστοκλέους).

Φυσικά, ο Ρουβίκωνας δεν πρόκειται να γίνει πολιτικό κόμμα αφού όπως αναφέρουν τα μέλη του: «Ακόμα και αν πετύχουμε να μην μας διαφθείρουν (και η Ιστορία έχει αποδείξει ότι είναι αναπόφευκτο), η χρήση αυτών των μέσων φέρνει ήττα. Και μόνο αυτά που πρέπει να κάνεις για να μπορέσεις να εισπράξεις τις “ωφέλειες” σε δένουν χειροπόδαρα αλλά και σου αφαιρούν το ηθικό πλεονέκτημα».

Στο κείμενό τους, τα μέλη της οργάνωσης σημειώνουν: «Ο Ρουβίκωνας δοκίμασε να κάνει τα πράγματα ανάποδα. Να ξεκινήσει από τη δράση,από τις άμεσες ανάγκες του κοινωνικού πολέμου και μέσα από αυτό να χτίσει σιγά σιγά μια ολοκληρωμένη πολιτική οντότητα ικανή να αποκτήσει πρωτοβουλία κινήσεων, να δώσει αληθινή ώθηση στον αναρχικό αγώνα, ικανή να μετεξελιχθεί και να ανέβει στάδιο. Να σπάσει επιτέλους την «κατάρα» των αναρχικών ομάδων να περιορίζονται ποσοτικά σε μικρούς αριθμούς μελών και ποιοτικά σε απευθύνσεις προσανατολισμένες σε προκαθορισμένο εύρος θεματικών».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν ότι έχουν φτάσει σε ένα «ικανοποιητικό επίπεδο πολύπλευρης ολοκλήρωσης» και δηλώνουν ότι «βάζουμε μπροστά μεγαλύτερα διακυβεύματα (…) Μπροστά στις νέες προκλήσεις είναι απαραίτητο να καθορίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια την πολιτική μας ταυτότητα, να συγκροτήσουμε το πλέγμα ιδεών και την εμπειρία μας με τόσο συνεκτικό τρόπο που να μπορεί να παράγει νέα, αποτελεσματικά σχέδια».

Οπως εξηγούν, ο Ρουβίκωνας «είναι ένας πολιτικός, μαχόμενος αναρχικός σχηματισμός που η φυσική θέση του είναι στην αιχμή, στην πρώτη γραμμή των μετώπων του κοινωνικού πολέμου και σκοπός του, η ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων».  Και προσθέτουν: «Επιδιώκουμε την καταστροφή του κράτους και την αντικατάστασή του ως διαχειριστή των κοινών, από μια ομοσπονδία αυτοδιευθυνόμενων κοινοτήτων βάσης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση σε pdf

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...