202
Μήνυμα της ομάδας αντιεξουσιαστών έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα | ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIMENEWS

Ο «Ρουβίκωνας» έγινε… πολιτιστικός σύλλογος

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2017, 10:31
Μήνυμα της ομάδας αντιεξουσιαστών έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα
|ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIMENEWS

Ο «Ρουβίκωνας» έγινε… πολιτιστικός σύλλογος

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2017, 10:31

Η συλλογικότητα αντιεξουσιαστών, η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια με εισβολές, καταλήψεις και βανδαλισμούς σε δημόσια κτίρια, απέκτησε νομική υπόσταση!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», τα βασικά μέλη της ομάδας προχώρησαν σε ίδρυση συλλόγου και το Ειρηνοδικείο Αθηνών έχει εγκρίνει το καταστατικό και έχει διατάξει την εγγραφή του φορέα στη λίστα συλλόγων που τηρείται στο Πρωτοδικείο.

Η επωνυμία του νέου φορέα είναι «Πολιτιστικός Σύλλογος Εργαζομένων ‘Αθήναιον’» και όπως αναφέρει το καταστατικό, στόχος του συλλόγου είναι η διοργάνωση δράσεων που προωθούν την αλληλεγγύη, η ίδρυση γραφείων, η δημιουργία χώρων φυσικής άσκησης και η συγκρότηση ομάδων δημοτικών χορών.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη ένα από τα ιδρυτικά μέλη του «Ρουβίκωνα», ενώ σήμα-σύμβολο του νέου συλλόγου είναι ένα αστέρι το οποίο στη μέση έχει το γράμμα «Ρ».

Η πρώτη συνεδρίαση του προεδρείου πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο σε γνωστή κατάληψη στην πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, συνολικά στις ενέργειες της αναρχικής ομάδας έχουν συμμετάσχει περίπου 60 άτομα. Από αυτούς πέντε με εφτά άτομα που αποτελούσαν τον πιο σκληρό πυρήνα της ομάδας. Πρόκειται για άτομα, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν προσαχθεί πάρα πολλές φορές στη ΓΑΔΑ και με το πέρασμα του χρόνου μάθαιναν όλο και καλύτερα να προφυλάσσονται από το ραντάρ των αστυνομικών και να παίρνουν μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...