419
Μελάνια και Τζάκι |

Η Μελάνια ντύθηκε α λα Τζάκι με μοντέλο του Ραλφ Λόρεν

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 21 Ιανουαρίου 2017, 09:49
Μελάνια και Τζάκι
|

Η Μελάνια ντύθηκε α λα Τζάκι με μοντέλο του Ραλφ Λόρεν

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 21 Ιανουαρίου 2017, 09:49

Ο Ντόναλντ Τραμπ «πάγωσε» τους Αμερικανούς με την ομιλία του μετά την ορκωμοσία. Είναι πλέον σαφές σε όλους πως ο νέος πρόεδρος ανοίγει ένα παράξενο κεφάλαιο στην ιστορία των ΗΠΑ και ίσως του πλανήτη.

Ηταν σφιγμένος καθώς μιλούσε. Όπως σφιγμένη ήταν και η Μελάνια Τραμπ, που στεκόταν λίγο πίσω του. Φαινόταν όμως σίγουρη, τουλάχιστον, για την ενδυματολογική επιλογή της.

Από αριστερά: Μελάνια Τραμπ, Μισέλ Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον και Νάνσι Ρίγκαν, όλες ντυμένες με Ralph Lauren
Από αριστερά: Μελάνια Τραμπ, Μισέλ Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον και Νάνσι Ρίγκαν, όλες ντυμένες με Ralph Lauren

Στην τελετή ορκωμοσίας η Πρώτη Κυρία ντύθηκε «Τζάκι». Το είχε δηλώσει άλλωστε και πολύ παλιότερα, το 2000. Σε συνέντευξή της στο ανδρικό περιοδικό GQ, πολύ προτού ο Ντόναλντ Τραμπ εκδηλώσει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον για την πολιτική, ο δημοσιογράφος που έπαιρνε τη συνέντευξη ρώτησε τη Μελάνια ποιο στιλ θα επέλεγε αν ποτέ γινόταν Πρώτη Κυρία. Εκείνη τότε είχε απαντήσει «Κάτι κλασικό. Σαν τη Τζάκι Κένεντι ή την Μπέτι Φορντ». Αυτό ακριβώς ήταν λοιπόν το στιλ που υιοθέτησε προεκλογικά, προς έκπληξη των πιο αυστηρών κριτών της. Αυτό είναι το στιλ που επέλεξε και για την εμφάνισή της στην ορκωμοσία.

mel

Ένα κομψό deux pieces σε απαλό μπλε. Κλασικό φόρεμα και μπολερό με μανίκια τριών τετάρτων, σαν αυτά που φορούσε η Τζάκι Κένεντι τη δεκαετία του 1960. Με μακριά γάντια, σαν αυτά που είχε καθιερώσει η Τζάκι Κένεντι σε όλες τις επίσημες εμφανίσεις της ως Πρώτη Κυρία. Και γόβες στο ίδιο χρώμα με το σύνολο. Το στιλ αντιγράφηκε στην εντέλεια, και προσαρμόστηκε στα σημερινά δεδομένα.

Αυτό δεν θα μπορούσε παρά να το επιτύχει ένας έμπειρος και «κλασικά αμερικανός» σχεδιαστής. Όπως είναι ο Ραλφ Λόρεν. Ο Νο1 εκφραστής του αμερικανικού ονείρου στον κόσμο της μόδας. Και η Μελάνια Τραμπ, φυσικά, δεν είναι η πρώτη Πρώτη Κυρία που ντύνει.

rea
Η Νάνσι Ρίγκαν με καρό ταγιέρ Ralph Lauren, το 1989

Εχουν προηγηθεί όλες όσες θεωρούνται οι πιο καλοντυμένες Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ. Η Μπέτι Φορντ το 1976, η Νάνσι Ρίγκαν το 1989, η Μισέλ Ομπάμα το 2011. Και η Χίλαρι Κλίντον είχε φορέσει τον περασμένο Οκτώβριο Ralph Lauren.

Η Μελάνια Τραμπ λοιπόν, είναι τελικά συνεπής απέναντι στις δηλώσεις της. Ακολούθησε πιστά τα πρότυπα που έθεσε στον εαυτό της και το αποτέλεσμα είναι άριστο. Το θέμα είναι πως αν ο σύζυγός της φανεί συνεπής κι εκείνος απέναντι στις δικές του δηλώσεις, το αποτέλεσμα θα είναι ανατριχιαστικό. Η συνέπεια έχει κι αυτή δύο όψεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...