347
Ο Kόλιν Φερθ ως Μαρκ Ντάρσι στο «Μωρό της Μπρίτζετ Τζόονς». Ο βρετανός ηθοποιός θέλει να αποκτήσει ιταλικό διαβατήριο | Universal Pictures

Το Brexit κάνει ακόμη και τον Κόλιν Φερθ… Ιταλό!

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2017, 12:37
Ο Kόλιν Φερθ ως Μαρκ Ντάρσι στο «Μωρό της Μπρίτζετ Τζόονς». Ο βρετανός ηθοποιός θέλει να αποκτήσει ιταλικό διαβατήριο
|Universal Pictures

Το Brexit κάνει ακόμη και τον Κόλιν Φερθ… Ιταλό!

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2017, 12:37

Ο Κόλιν Φερθ, ο πιο «british» βρετανός ηθοποιός του Χόλιγουντ, με τη γοητευτική, σχεδόν αυτοκρατορική («posh», όπως θα έλεγαν οι Βρετανοί) προφορά, ο κ. Ντάρσι της τηλεοπτικής σειράς «Περηφάνια και Προκατάληψη», ο Μαρκ Ντάρσι της κινηματογραφικής σειράς «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς», γίνεται… Ιταλός.

Ο 56χρονος ηθοποιός έχει καταθέσει τα χαρτιά του για να αποκτήσει ιταλικό διαβατήριο. Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Το Brexit και οι συνέπειες που θα έχει στις ζωές των πολιτών -η φύση και έκτασή τους θα φανεί σε δύο χρόνια, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις- έχουν τρομοκρατήσει τους Βρετανούς. Οποιος έχει «άκρη» διεκδικεί τη διπλή υπηκοότητα, δηλαδή ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο που θα του δίνει πρόσβαση στις ελευθερίες και συμφωνίες της οικογένειας που εγκαταλείπει η χώρα τους.

Η «άκρη» του Φερθ είναι η σύζυγός του, η ιταλίδα παραγωγός Λίβια Τζουτζιόλι, με την οποία είναι παντρεμένος 20 χρόνια και έχουν δύο παιδιά, τον 16χρονο Λούκα και τον 13χρονο Ματέο. Η οικογένεια Φερθ ζει στο Λονδίνο. Ωστόσο διατηρούν ένα εξοχικό στην Ιταλία το οποίο επισκέπτονται συχνά. Και ο ίδιος ύστερα από 20 χρόνια έχει φυσικά μάθει Ιταλικά.

colll
Ο «Μαρκ Ντάρσι», όπως τον γνωρίσαμε στο «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» το 2001

«Ο Κόλιν κατέθεσε αίτημα για διπλή υπηκοότητα ώστε να έχει το ίδιο διαβατήριο με τα παιδιά και τη σύζυγό του», δήλωσε ο ατζέντης του στη βρετανική Telegraph, αρνούμενος να σχολιάσει αν η απόφαση σχετίζεται με το Brexit.

Βέβαια ο ίδιος ο ηθοποιός είχε αντιδράσει έντονα μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στη χώρα του το περασμένο καλοκαίρι. «Για μένα, η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει ούτε ένα θετικό. Πολλοί συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων και η Εμα Τόμσον είμαστε ενθουσιώδεις Ευρωπαίοι και το Brexit είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε» είχε σχολιάσει σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα, το περασμένο φθινόπωρο.

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι μέσα του αισθάνεται Αμερικανός, καθώς η μητέρα του μεγάλωσε εκεί. Και ο ίδιος, πέρασε κάποια χρόνια της παιδικής του ηλικίας στο Μιζούρι των ΗΠΑ αλλά και στο Λάγος της Νιγηρίας. Για εμάς εννοείται θα είναι για πάντα Βρετανός.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...