278
Ο Μπαράκ μιλώντας σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Σικάγο | REUTERS/Kamil Krzaczynski

To σχέδιο του Ομπάμα είναι να αναδείξει τη νέα γενιά ηγετών

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2017, 23:11
Ο Μπαράκ μιλώντας σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Σικάγο
|REUTERS/Kamil Krzaczynski

To σχέδιο του Ομπάμα είναι να αναδείξει τη νέα γενιά ηγετών

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2017, 23:11

Ο Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε τη νέα αποστολή που θα αναλάβει στην καριέρα του: να ενθαρρύνει μια νέα γενιά Αμερικανών να δεσμευτούν στην πολιτική.

Υπό τις επευφημίες σχεδόν 500 σπουδαστών που τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Σικάγο, ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε άνετος και χαμογελαστός, χωρίς να φοράει γραβάτα, ενώ επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του με ένα αστείο: «Συνέβη τίποτα κατά την απουσία μου;».

Κατόπιν ο πρώην πρόεδρος ανέλυσε το όραμά του.

«Το σημαντικότερο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω να προετοιμαστεί η επόμενη γενιά των ηγετών προκειμένου να αναλάβει να προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο», τόνισε προτού αρχίσει να συζητά με έξι νέους που κάθονταν δίπλα του στη σκηνή, ιδίως μαθητές λυκείου ή φοιτητές από το Σικάγο.

Ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατήγγειλε την επιρροή των χρημάτων και των ομάδων συμφερόντων στην πολιτική, όπως και την ολοένα κι αυξανόμενη πόλωση που προωθούν ορισμένα ΜΜΕ, ενώ διατύπωσε τη λύπη του καθώς πολλοί πολίτες δείχνουν να παραιτούνται από κάθε μορφής κινητοποίηση.

«Συνεπώς το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές μας είναι ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ όλων των δημοκρατιών», τόνισε ο πρώην πρόεδρος.

«Οι μόνοι που μπορούν να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα είναι οι νέοι, η επόμενη γενιά». Ισως, λοιπόν, να μην είναι καθόλου τυχαίο το πρόσφατο τηλεφώνημά του στον Εμανουέλ Μακρόν, τρία 24ωρα πριν από τον α’ γύρο των γαλλικών εκλογών.

Ο Ομπάμα εξήγησε ότι θέλει λύσει το πρόβλημα στη ρίζα του και να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που εγείρονται στην πολιτική δέσμευση.

«Εάν τα ξεπεράσουμε, όλα θα πάνε καλά. Είμαι πάντα απίστευτα αισιόδοξος», επανέλαβε, ενώ ρώτησε κάθε σπουδαστή για την εμπειρία του και τις δεσμεύσεις που προτίθεται να αναλάβει.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν αναφέρθηκε καθόλου στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ, ακόμα κι έμμεσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...