438
Ο Ρομαό πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το νικητήριο τέρμα | Reuters /Alkis Konstantinidis

Νίκη με ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 2-1 τη Ριέκα

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 23:59
Ο Ρομαό πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το νικητήριο τέρμα
|Reuters /Alkis Konstantinidis

Νίκη με ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 2-1 τη Ριέκα

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 23:59

Καρδιοχτύπησε τους οπαδούς του ο Ολυμπιακός αλλά τελικά πήρε αυτό που ήθελε επικρατώντας με 2-1 της κροατικής Ριέκα στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με γκολ στο 93′ από τον Ρομαό. Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο παρά τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες που είχε για να ανοίξει το σκορ, βρέθηκε να χάνει λίγο πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στον αγώνα πιέζοντας τους Κροάτες από το πρώτο λεπτό. Οι παίκτες των Πειραιωτών -με πρώτο τον Μπεν- έχασαν σωρεία ευκαιριών για να προηγηθούν και εκεί που έδειχναν ότι ήταν ικανοί να παραβιάσουν την εστία της Ριέκα, ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους με εντυπωσιακή ενέργεια από τον βραζιλιάνο επιθετικό Έμπερ στο  42′, λίγα μόλις λεπτά πριν από την εκπνοή του α’ ημιχρόνου.  Ο άγραφος νόμος της μπάλας είχε για επιβεβαιωθεί για μία ακόμη φορά. Οι «ερυθρόλευκοι» τις ευκαιρίες, η Ριέκα όμως το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ!

O βραζιλιάνος επιθετικός της Ριέκα πανηγυρίζει το τέρμα του στο Καραϊσκάκη

Αμέσως μετά οι Κροάτες έχασαν σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και πάλι με τον Έμπερ, ο Καπίνο όμως ήταν εκεί και αποσόβησε τα χειρότερα για τους πρωταθλητές Ελλάδος, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αποδιοργανωμένος. Ο Χάσι κοίταξε στον πάγκο του και λίγο πριν το 65′ έδωσε εντολή στον Κώστα Φορτούνη να ετοιμαστεί για να μπει αλλαγή. Ο ταλαντούχος μέσος δικαίωσε τον προπονητή του και αμέσως μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, με δυναμική ατομική ενέργεια, πλαγιοκόπησε την κροατική άμυνα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Οφόε που κεραυνοβόλησε με δυνατό σουτ τον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας το 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει το γκολ που δικαιούνταν και πλέον άρχισαν να σκέφτονται πώς θα πάρουν (έστω και βραχύ) προβάδισμα στο σκορ.

Ο Οφόε έχει κάνει το 1-1 και τρέχει να πανηγυρίσει με τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων»

Στο 83′ της αναμέτρησης ο Ζούτα της Ριέκα δέχθηκε κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη για χέρι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή) και το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά. Η ελληνική ομάδα αύξησε κι άλλο την πίεση για ένα δεύτερο τέρμα, με τους Κροάτες να προφυλάσσουν με νύχια και με δόντια το 1-1.

Ώσπου ήρθε η σωτηρία στις καθυστερήσεις. Σε μία ακόμη εκτέλεση φάουλ από τον Κώστα Φορτούνη η μπάλα μετά από μία τρελή πορεία στρώθηκε στο κεφάλι του Ρομαό, ο οποίος ψύχραιμα εκτέλεσε τον ανήμπορο να αντιδράσει κροάτη τερματοφύλακα, γράφοντας το τελικό 2-1.

Ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στον επαναληπτικό της Κροατίας έτσι ώστε να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιος Λιγκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...