268
Ο Νάιτζελ (δεξιά) ανάμεσα στα τσιμεντένια ομοιώματα - τους φίλους του | Facebook/Friends of Mana Island

Ο Νάιτζελ πέθανε δίπλα στο (ψεύτικο) θαλασσοπούλι που θεωρούσε ταίρι του

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 19:28
Ο Νάιτζελ (δεξιά) ανάμεσα στα τσιμεντένια ομοιώματα - τους φίλους του
|Facebook/Friends of Mana Island

Ο Νάιτζελ πέθανε δίπλα στο (ψεύτικο) θαλασσοπούλι που θεωρούσε ταίρι του

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 19:28

Ο Νάιτζελ ήταν ένα θαλασσοπούλι που το 2013 βρέθηκε στο νησί Μανά, στη Νέα Ζηλανδία. Ηταν το πρώτο θαλασσοπούλι που είδαν οι κάτοικοι του νησιού τα τελευταία 40 περίπου χρόνια.

Είχαν κάνει, πριν από πολλά χρόνια, μια προσπάθεια να δελεάσουν και άλλα τέτοια πουλιά να έρθουν, τοποθετώντας 80 τσιμεντένια θαλασσοπούλια σε ένα σημείο του νησιού. Αλλά δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Μέχρι που ήρθε ο Νάιτζελ, ο οποίος δεν έφερε κάποια σύντροφο μαζί του.

Είδε τα τσιμεντένια θαλασσοπούλια και έφτιαξε μια ιδιότυπη αποικία. Οπως αναφέρει ο Guardian, ο Νάιτζελ ήταν μόνος του για πέντε χρόνια. Οι κάτοικοι είχαν παρατηρήσει ότι «φλέρταρε» ένα από τα τσιμεντένια θαλασσοπούλια. Είχαν παρατηρήσει, επίσης, ότι έφτιαχνε τη φωλιά του για το ταίρι που είχε επιλέξει, ότι περιποιόταν τα τσιμεντένια φτερά της, ότι της «μιλούσε» (με τον ιδιαίτερο ήχο που βγάζουν τα πουλιά αυτά).

Πριν από τρεις εβδομάδες εμφανίστηκαν, ξαφνικά, τρία άλλα θαλασσοπούλια και οι κάτοικοι χάρηκαν ότι θα μπορέσει ο Νάιτζελ να συναναστραφεί επιτέλους με άλλα ζωντανά όντα.

Όμως, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τα πραγματικά θαλασσοπούλια, είπε ο Κρις Μπελ, δασοφύλακας στην περιοχή. Αντίθετα, έμεινε πιστός στο ταίρι του και την αποικία του.

«Πιστεύω ότι η ζωή του ήταν λίγο θλιβερή. Ενιωθε, δεν ένιωθε μοναξιά, σίγουρα ποτέ δεν πήρε τίποτα πίσω από αυτά που έδινε και αυτό από μόνο του πρέπει να είναι πολύ περίεργη εμπειρία, ειδικά όταν είχε περάσει τόσα χρόνια δίπλα στο ταίρι του. Ολοι λυπόμαστε γι′ αυτόν, επειδή βρέθηκε σε μια πραγματικά απελπιστική κατάσταση», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Μπελ ήταν εκείνος που τον βρήκε νεκρό δίπλα στο ταίρι του. Το πτώμα του μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Μάσεϊ για να διαπιστωθούν οι αιτίες του θανάτου του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...