440
Ντροπαλός ο μικρός Τζορτζ στην πρώτη του μέρα στο σχολείο | Kensington Palace

Ο πρίγκιπας Τζορτζ πρωτάκι στο σχολείο

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2017, 16:18
Ντροπαλός ο μικρός Τζορτζ στην πρώτη του μέρα στο σχολείο
|Kensington Palace

Ο πρίγκιπας Τζορτζ πρωτάκι στο σχολείο

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2017, 16:18

Πρεμιέρα στα θρανία το πρωί της Πέμπτης για τον πρίγκιπα Τζορτζ στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όπου οι υπεύθυνοι του ιδιωτικού σχολείου «Thomas’ s Battersea» φούσκωναν από υπερηφάνεια για την προτίμηση της βασιλικής οικογένειας στο ίδρυμά τους. Τα ετήσια δίδακτρα για τη φοίτηση στο συγκεκριμένο σχολείο ανέρχονται σε… «μόλις» 19.600 ευρώ και το σχολείο δέχεται 560 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4 έως 13 ετών. Το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει μαθήματα τέχνης, μπαλέτου, θεάτρου, γαλλικών και πληροφορικής, δίνοντας βαρύτητα σε αξίες όπως η ευγένεια, η κοσμιότητα, η εμπιστοσύνη, η ταπεινοφροσύνη και η γενναιοδωρία.

Στον Οδηγό Καλών Σχολείων το νέο σχολείο του πρίγκιπα περιγράφεται ως «ένα μεγάλο, γεμάτο δραστηριότητα και ελαφρά χαοτικό σχολείο για κοσμοπολίτες γονείς που θέλουν με τα ακριβά δίδακτρα που πληρώνουν τα παιδιά τους να έχουν την καλύτερη αγγλική εκπαίδευση».

Τον μικρό Τζορτζ συνόδευσε στην πρώτη του μέρα στο σχολείο μόνο ο πατέρας του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς η μητέρα του, Κέιτ, ταλαιπωρήθηκε από μία σοβαρή πρωνική αδιαθεσία λόγω της εγκυμοσύνης της.  Παρόντες για να απαθανατίσουν τη στιγμή, ήταν μόλις ένας εικονολήπτης και ένας φωτογράφος, αφού ο Ουίλιαμ είχε  ζητήσει από τον Τύπο να σεβαστεί την ιδιωτική ζωή του γιου του.

Φορώντας την επίσημη στολή του σχολείου (navy blue κοντό παντελονάκι και ζακέτα, μακριές κόκκινες κάλτσες και μαύρα παπούτσια) ο 4 ετών πρίγκιπας περπάτησε χέρι – χέρι με τον πατέρα του μέχρι την πύλη του σχολείου όπου τους υποδέχτηκε η διευθύντρια ‘Ελεν Χάσλεμ. Ο νέος μαθητής του Thomas’s Battersea χαιρέτισε δια χειραψίας τη διευθύντρια η οποία με τη σειρά της τον οδήγησε στη σχολική αίθουσα.

Ο πρίγκιπας θα φοιτήσει τη φετινή σχολική χρονιά με το όνομα Τζορτζ Κέιμπριτζ, ενώ η μετακίνησή του στο νότιο Λονδίνο συμπίπτει με την απόφαση των γονιών του να αρχίσουν να μετακομίζουν στην κύρια κατοικία τους, στο Ανάκτορο του Κένσινγκτον, καθώς ο Ουίλιαμ αναλαμβάνει περισσότερα βασιλικά καθήκοντα.

«Ο Ουίλιαμ είναι αποφασισμένος να προσφέρει στην οικογένειά του όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικότητάς της ώστε να έχει μια κανονική ζωή», αλλά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, σημείωσε ο σχολιαστής βασιλικών θεμάτων Ρίτσαρντ Φιτζουίλιαμς . Η βασιλική οικογένεια έχει διατυπώσει πολλά παράπονα στην Ανεξάρτητη Οργάνωση Κανόνων του Τύπου (IPSO).

Η σχολική εκπαίδευση (σε ιδιωτικά σχολεία μαζί με άλλους μαθητές) αποτελεί ένα σχετικά νέο φαινόμενο στον Οίκο των Ουίνδσορ. Η φοίτηση στο σχολείο είχε αποκλειστεί για τη βασίλισσα Ελισάβετ που έλαβε εκπαίδευση στο σπίτι λόγω των φόβων που επικρατούσαν τότε για «κακές επιρροές».

Ακόμα και ο πρίγκιπας Κάρολος προτού πάει στο σχολείο (Cheam Preparatory School), σε ηλικία 8 ετών, είχε για διασκάλα μία γκουβερνάντα που του έκανε μάθημα μέσα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στο δωμάτιο διδασκαλίας υπήρχε ένας πίνακας και ένα θρανίο.

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι  πήγαν σχολείο στο Wetherby Schοol στο Κένσινγκτον και στη  συνέχεια στο Κολλέγιο Ίτον του Μπέρκσαϊρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...