226
Ο πρόεδρος αναμένει τον σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο Μακρόν διόρισε εκ νέου πρωθυπουργό τον Εντουάρ Φιλίπ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 23:59
Ο πρόεδρος αναμένει τον σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο Μακρόν διόρισε εκ νέου πρωθυπουργό τον Εντουάρ Φιλίπ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 23:59

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, διόρισε εκ νέου στον πρωθυπουργικό θώκο τον νυν πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

Εκείνος τώρα, θα πρέπει να προχωρήσει στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας, ο οποίος θα ανακοινωθεί έως την Τετάρτη στις 18.00 τοπική ώρα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός «υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του» στον αρχηγό του Κράτους «ο οποίος την αποδέχθηκε, προτού αναθέσει εκ νέου στον Εντουάρ Φιλίπ να αναλάβει τα ηνία της κυβέρνησης της Γαλλίας και να συγκροτήσει μια νέα ομάδα», συμπληρώνεται από την ίδια πηγή.

Η παραίτηση της απερχόμενης κυβέρνησης έγινε «σε συμφωνία με τη δημοκρατική παράδοση την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών», όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Ελιζέ.

Στο μεταξύ, ο κ. Μακρόν ζήτησε από τον υπουργό Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών, Ρισάρ Φεράν, να παραιτηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να «αναλάβει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας» του κόμματος «η Δημοκρατία Μπροστά!» στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο γάλλος πρόεδρος έκανε δεκτό τον υπουργό, που εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο με ακίνητα, προτού συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ ώστε να «ορίσουν το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών».

Από την πλευρά του το περιβάλλον του Ρισάρ Φεράν, σε ερώτηση που έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, «επιβεβαίωσε» την πληροφορία προσθέτοντας ότι ο υπουργός «αποδέχθηκε» αυτήν την πρόταση.

Τις πληροφορίες αυτές τις μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενα το περιβάλλον του επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.