399
Ο Ντι Κάπριο με το Οσκαρ ερμηνείας για το «The Revenant». Οχι, αυτό θα το κρατήσει | Reuters

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρέπει να επιστρέψει ένα Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2017, 21:30
Ο Ντι Κάπριο με το Οσκαρ ερμηνείας για το «The Revenant». Οχι, αυτό θα το κρατήσει
|Reuters

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρέπει να επιστρέψει ένα Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2017, 21:30

Πρόκειται για μια πραγματικά αμήχανη στιγμή – γνωρίζουμε ότι ο… «κανονικός» τίτλος θα «έπρεπε» να ξεκινά με το «Σοκ στο Χόλιγουντ». Η πραγματικότητα, όμως, λέει ότι ο Ντι Κάπριο καλείται να επιστρέψει ένα Οσκαρ το οποίο έχει στην κατοχή του.

Οχι, δεν πρόκειται για το χρυσό αγαλματίδιο που απέσπασε το 2016, για την εξαιρετική ερμηνεία του στην ταινία «The Revenant», του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου. Ο λόγος γίνεται για εκείνο που του πρόσφεραν τον Νοέμβριο του 2012. Ναι. Ο Λεονάρντο έχει και ένα Οσκαρ-χάρισμα.

Η εταιρεία παραγωγής Red Granite Pictures, η οποία χρηματοδότησε την ταινία «The Wolf of Wall Street», ήθελε με τον τρόπο αυτό να τον ευχαριστήσει για τη δουλειά του στα γυρίσματα. Ετσι, του προσέφερε το χρυσό αγαλματίδιο που είχε κερδίσει ο Μάρλον Μπράντο το 1954, για τον ρόλο του στην ταινία «On The Waterfront» (Το λιμάνι της αγωνίας) του Ελία Καζάν.

Αν μη τι άλλο, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για τον αμερικανό ηθοποιό, όπου όλοι γνωρίζουμε πόσο το ήθελε – έστω και υπό τη μορφή δωρεάς.

Ομως, αυτή η εταιρεία παραγωγής βρίσκεται στο επίκεντρο ενός οικονομικού σκανδάλου. Για την ακρίβεια, είναι ύποπτη για υπεξαίρεση κονδυλίων από κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τις εκτιμήσεις έκανε ο υπεύθυνος του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεξαγωγή της έρευνας σε αυτή τη χώρα.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, εδώ και έναν χρόνο γνωρίζαμε την υπόθεση με την εταιρεία παραγωγής. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2016 ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχε ήδη συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη για όλο αυτό, αφού στο στόχαστρο των Αρχών είχε μπει η χρηματοδότηση της ταινίας «Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» του Σκορτσέζε, στη οποία πρωταγωνιστούσε ο Ντι Κάπριο.

Το θέμα είναι ότι τώρα ο Ντι Κάπριο πρέπει να επιστρέψει, επίσης: έναν πίνακα του Πικάσο αξίας 3.280.000 δολαρίων, μία φωτογραφία της διάσημης αμερικανίδας φωτογράφου Νταϊάν Αρμπους αξίας 750.000 δολαρίων και ένα κολάζ του αμερικανού ζωγράφου Ζαν Μισέλ Μπασκιά, το οποίο υπολογίζεται σε πάνω από 9 εκατ. δολάρια.

Ο εκπρόσωπος του ηθοποιού, από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι ο Ντι Κάπριο είχε δεχτεί τα δώρα με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για το ίδρυμά του, με τη διοργάνωση μιας δημοπρασίας. Και μιλώντας για χρήματα, προς το παρόν ο ηθοποιός δεν αναμένεται να επιστρέψει και την αμοιβή την οποία έλαβε για το γύρισμα της ταινίας «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ», τα οποία χρήματα -όπως εκείνα που πετούσε από τα παράθυρα ο Τζόρνταν Μπέλφορτ, ο χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Ντι Κάπριο στην ταινία- μπορεί να είναι «βρώμικα».

Λεονάρντο, κουράγιο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...