308
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την «παρέλαση» της παράδοσης της παραλίας του Φλοίσβου | Κώτσιαρης Γιάννης / INTIME NEWS

Ο Κουρουμπλής -μετά το «σόου» σε Πειραϊκή, Φάληρο- ζητεί ανέλκυση του «Sea Diamond»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 21:31
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την «παρέλαση» της παράδοσης της παραλίας του Φλοίσβου
|Κώτσιαρης Γιάννης / INTIME NEWS

Ο Κουρουμπλής -μετά το «σόου» σε Πειραϊκή, Φάληρο- ζητεί ανέλκυση του «Sea Diamond»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 21:31

Την άμεση ενεργοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που είναι βυθισμένο ανοιχτά της Σαντορίνης, ζητά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Oπως έγραψε το ΑΜΠΕ, o Παναγιώτης Κουρουμπλής -την Παρασκευή- υπέγραψε τις σχετικές εντολές προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και προς το αρχηγείο του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηταν 5 Απριλίου 2007 όταν το κρουαζιερόπλοιο είχε προσκρούσει σε ξέρα στον όρμο Φηρών και, κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης, βυθίστηκε. Για τουλάχιστον δέκα χρόνια παραμένει στον βυθό της Καλντέρας στη Σαντορίνη, «με ό,τι σημαίνει αυτό για το θαλάσσιο περιβάλλον μίας εκ των πλέον τουριστικών περιοχών της Ελλάδας και του κόσμου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Η πορεία προς την αποκατάσταση της νομιμότητας, αλλά και της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία προστασίας του περιβάλλοντος, συνεχίζεται με αμείωτη αποφασιστικότητα, στο πλαίσιο μιας καλά σχεδιασμένης πολιτικής, της οποίας τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να αναδεικνύονται και τις επόμενες ημέρες», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Αναφερόμαστε στον ίδιο υπουργό ο οποίος «αγνοούνταν» κατά τις ημέρες της κρίσης με τη μόλυνση που προκάλεσε στον Σαρωνικό η βύθιση του γηρασμένου δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Εκείνον που ετοίμασε φιέστες παράδοσης των παραλιών και των ακτών που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα. Ολα αυτά πέντε εβδομάδες μετά το γεγονός και ενώ ακόμα δεν έχουν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε. Ομως, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προτίμησε το «σόου» μέσω εγκαινίων, προκειμένου να «διαφημίσει» το «αποτελεσματικό» έργο της κυβέρνησης.

Την Τετάρτη παραβρέθηκε στην παράδοση των ακτών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Βέβαια, το πότε θα μπορούν οι πολίτες να κολυμπήσουν, θα το καθορίσει το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του. Αντίστοιχα, την Πέμπτη παραδόθηκε και η –σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο- καθαρισμένη ακτή του Πειραιά, με τον υπουργό Ναυτιλίας να ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι «προλάβαμε πολλά πράγματα».

Τώρα, το κυβερνητικό υπερθέαμα συνεχίζεται, με την ανέλκυση του «Sea Diamond». Λογικά, και για αυτό θα διοργανωθεί μια αντίστοιχη φιέστα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...