287
O έλληνας υπουργός Εξωτερικών, τέταρτος από αριστερά, περιστοιχισμένος από ομολόγους του - όλοι με παραδοσιακή φορεσιά | mfa.gr

Ο Νίκος Κοτζιάς ντύθηκε… Ινκας στη Βολιβία

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2018, 22:50
O έλληνας υπουργός Εξωτερικών, τέταρτος από αριστερά, περιστοιχισμένος από ομολόγους του - όλοι με παραδοσιακή φορεσιά
|mfa.gr

Ο Νίκος Κοτζιάς ντύθηκε… Ινκας στη Βολιβία

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2018, 22:50

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την παρουσία του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αναχώρησε για τη… Λα Παζ της Βολιβίας, στο πλαίσιο της δεύτερης υπουργικής Διάσκεψης του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανήρτησε το υπουργείο Εξωτερικών στον λογαριασμό του στο twitter o Νίκος Κοτζιάς είναι περιστοιχισμένος από ομολόγους του και φορά ένδυμα το οποίο, πιθανότατα, έλκει την προέλευσή του από τον σπουδαίο πολιτισμό των Iνκας που άκμασε στην περιοχή της σημερινής Βολιβίας.

Το Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που προωθούν και στοχεύουν σε μορφοποιημένες διεθνείς και περιφερειακές θεσμικές συναντήσεις και θα διευρύνουν την συνεργασία πέραν των αμιγώς πολιτικών, οικονομικών και αμυντικών θεμάτων και σε άλλους ζωτικής σημασίας τομείς όπως, στην προκειμένη περίπτωση, ο πολιτισμός.

Οι συζητήσεις θα εστιαστούν στη λήψη μέτρων για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του ACForum, με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην προστασία της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους, την προώθηση της παγκόσμιας κατανόησης των αρχαίων πολιτισμών και της σημασίας τους στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες και τον υπουργό Εξωτερικών, Φερνάντο Χουανακούνι Μαμάνι.

Οι συμμετέχουσες χώρες ήταν η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ελλάδα, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, η Κίνα και το Περού.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, ο κ. Κοτζιάς απάντησε σε ερωτήσεις βολιβιανού δημοσιογράφου σχετικά με την οικονομία της Βολιβίας, αλλά και τον πολιτισμό της. Εκεί, ο έλληνας υπουργός απάντησε, ανάμεσα στα υπόλοιπα: «Ηρθα στις 4 το πρωί. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ζωντάνια του πολιτισμού της Βολιβίας, η ευγένεια και το χαμόγελο των ανθρώπων. Δεν συνάντησα άνθρωπο που να μην ήταν ευγενής. Ζήτω η Βολιβία!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...