796
Ιανουάριος 2013: Φωτογράφιση του Ελκάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γραφείο του στο Μιλάνο | REUTERS/Alessandro Garofalo

Ο κληρονόμος της FIAT σκηνοθέτησε την απαγωγή του

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2016, 15:58
Ιανουάριος 2013: Φωτογράφιση του Ελκάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γραφείο του στο Μιλάνο
|REUTERS/Alessandro Garofalo

Ο κληρονόμος της FIAT σκηνοθέτησε την απαγωγή του

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2016, 15:58

Συγκαταλέγεται στους περιζήτητους ιταλούς εργένηδες και όχι άδικα: γοητευτικός, πλούσιος -καθότι μέλος της δυναστείας των Ανιέλι, που ίδρυσε τη FIAT πριν από 117 χρόνια-, λάτρης του ωραίου φύλου. O 39χρονος σήμερα Λάπο Ελκαν ξεκίνησε την καριέρα του στη FIAT αναλαμβάνοντας να προωθήσει το brand της εταιρείας παγκοσμίως και τα κατάφερε αρκετά καλά.

Του πιστώνεται μια σειρά από επιτυχίες της εταιρείας, όπως το δημοφιλές 500ράκι (μίξη του παλιού Fiat 500 και του νεότερου, εξίσου επιτυχημένου Cinquecento), που έγινε για τους Ιταλούς ό,τι το Mini για τους Βρετανούς ή το Beetle για τους Γερμανούς. Εχει όμως υπάρξει και μεγάλος μπελάς για την οικογένειά του, εξαιτίας της ροπής του στις καταχρήσεις.

Heading to the Elle Awards, I’m proud and honoured to be awarded with the Elle Spain award for Global and Visionary Entrepreneur and very happy to be in the company of other international talents tonight in Madrid to celebrate Elle’s 30th anniversary ??? ??Agli Elle Awards. Sono orgoglioso e onorato di ricevere da Elle Spagna il premio per Global and Visionary Entrepreneur e molto felice di trovarmi qui a Madrid in compagnia di numerosi talenti internazionali per festeggiare il 30esimo anniversario di Elle ??? #hbd #30 #thanks

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Lapo Elkann Official (@lapoindependent) στις

Το 2005 βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση από υπερβολική χρήση κοκαΐνης. Μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο έφυγε από τη χώρα για να επιστρέψει, το 2007. Εκείνη τη χρονιά ίδρυσε μαζί με τον Αλπέρτο Φουινιάνι την εταιρεία επικοινωνίας και διαφήμισης Independent Ideas αλλά και τη φίρμα Italia Independent.

On the Move . ????? @italiaindependentofficial @garageitaliacustoms

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Lapo Elkann Official (@lapoindependent) στις

Εξασφάλισε μεγάλες συνεργασίες, όπως με την Borsalino και τη Smeg, και έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ βιομηχανικού ντιζάιν και υψηλής αισθητικής. Σήμα κατατεθέν της τα γυαλιά ηλίου, που ο Λάπο εμπνεύστηκε, όπως έχει δηλώσει, από το σκάφος του παππού του.

Love driving italian ??❤️?? #britalia #harveynichols #beindependenteverywhere #italiansdoitbetter #sunglasses? #styleinacar

A photo posted by Lapo Elkann Official (@lapoindependent) on

Το πιο πρόσφατο επίτευγμά του; Η απαγωγή του, την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, για την οποία η εφημερίδα La Repubblica έγραψε πως «ο Λάπο έμπλεξε σε νέους μπελάδες», καθώς, όπως αποδείχθηκε, την μηχανεύτηκε ο ίδιος για να εξασφαλίσει χρήματα από την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Εκεί, συναντήθηκε με μια 29χρονη συνοδό επί πληρωμή και στη συνέχεια βρέθηκαν στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν. Εμειναν εκεί για περίπου δύο ημέρες, κάνοντας χρήση κοκαΐνης και μαριχουάνας, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Εχοντας ξοδέψει όσα χρήματα διέθετε, μηχανεύτηκε την απαγωγή του για να να εξασφαλίσει χρήματα από τους οικείους του, καθώς δεν μπορούσε πλέον να αγοράσει ναρκωτικά. Επικοινώνησε, λοιπόν, μαζί τους λέγοντας πως βρίσκεται στα χέρια κάποιου που θα μπορούσε να τον βλάψει, αν δεν εξασφάλιζαν άμεσα 10.000 δολάρια .

Η οικογένειά του, με την υποψία πως δεν πρόκειται περί πραγματικής απαγωγής, πριν παραδώσει τα χρήματα ήρθε σε επαφή με τις Αρχές και οργάνωσαν μια δήθεν παράδοση για τα λύτρα. Μόλις ο Ελκάν και η συνοδός του εμφανίστηκαν, η αστυνομία τους συνέλαβε και το σχέδιο έληξε -τουλάχιστον για τον ίδιο- άδοξα.

Το επόμενο διάστημα ο ιταλός επιχειρηματίας θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς του απαγγέλθηκαν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες και για ψευδή αναφορά περιστατικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...