218
Πρωταγωνίστρια σε μια λευκή πόλη | Πρεσβεία του Καναδά

Ο Καναδάς στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2017, 17:42
Πρωταγωνίστρια σε μια λευκή πόλη
|Πρεσβεία του Καναδά

Ο Καναδάς στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2017, 17:42

Το «Μόντρεαλ, λευκή πόλη» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του καναδού -αλγερινής καταγωγής- σκηνοθέτη Bashir Bensaddek. Αυτή είναι και η συμμετοχή της Πρεσβείας του Καναδά στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Στο Μόντρεαλ, μια νύχτα Χριστουγέννων που συμπίπτει με το Ραμαζάνι -τη μουσουλμανική νηστεία- οι μοίρες δύο ανθρώπων από την Αλγερία θα συγκλίνουν προσωρινά, με αποτέλεσμα να βγει στην επιφάνεια ένα παρελθόν από το οποίο θεωρούσαν ότι είχαν απαλλαχθεί. Ο τίτλος αρχικά «ζωγραφίζει» την κατάλευκη από χιόνι πόλη του Καναδά αυτήν τη χειμωνιάτικη βραδιά. Ομως, στην πραγματικότητα, παραπέμπει στην πόλη της καταγωγής των δύο πρωταγωνιστών της ταινίας, το Αλγέρι. Παρότι ζουν στο Μόντρεαλ αρκετά χρόνια, για την Καχίνα και την Αμοκράνι το «Αλγέρι, λευκή πόλη» παραμένει βαθιά χαραγμένο μέσα τους, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

O αλγερινής καταγωγής σκηνοθέτης από το Κεμπέκ, Bachir Bensaddek, είναι δημιουργός πολλών τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ και, κυρίως, του «Portrait de dame par un groupe», με θέμα την τσέχα χορεύτρια Milenka Niederlova, η οποία κέρδισε το 2007 το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ της Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Κεμπέκ.

Φιλμογραφία

2015 – «Montréal la blanche»

2014 – «Au pif» (ντοκιμαντέρ)

2008 – «J’me voyais déjà» (ντοκιμαντέρ)

2002 – «L’eau à la bouche» (ντοκιμαντέρ)

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Προβολές

26 Μαρτίου: 18:00 ΑΣΤΟΡ Αθήνα

28 Μαρτίου: 22:30 Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνα

29 Μαρτίου: 20:00 ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ Θεσσαλονίκη

Είσοδος: €6, €5

INFO

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...