587
Ο Ιβάν Σαββίδης την ώρα της ένοπλης εισβολής του στο γήπεδο. Το έκανε, λέει, για να «προστατεύσει» τους οπαδούς του ΠΑΟΚ | SOOC

Η καθυστερημένη (και μετά το αυτόφωρο) συγγνώμη του Ιβάν

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 13:50
Ο Ιβάν Σαββίδης την ώρα της ένοπλης εισβολής του στο γήπεδο. Το έκανε, λέει, για να «προστατεύσει» τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
|SOOC

Η καθυστερημένη (και μετά το αυτόφωρο) συγγνώμη του Ιβάν

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 13:50

Μετά το ένταλμα σύλληψης και καθώς είχε παρέλθει πια το αυτόφωρο, ο Ιβάν Σαββίδης βγήκε ξαφνικά το μεσημέρι της Τρίτης από την κρυψώνα του και με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ πήρε θέση για όσα του καταμαρτυρούν, ζητώντας συγγνώμη όχι μόνο από τους φίλους του ΠΑΟΚ (όπως είχε πράξει μετά τη ματαίωση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), αλλά από όλους τους έλληνες φιλάθλους και την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα!

Περνώντας από τον ρόλο του θύτη σε αυτόν του…. θύματος, ο ομογενής επιχειρηματίας δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, βρέθηκαν «όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου».

«Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια», είναι το μήνυμα που έστειλε, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του. Χαρακτήρισε δε την ένοπλη εισβολή του στο γήπεδο της Τούμπας, ως «συναισθηματική αντίδραση» που σκοπό είχε να προστατεύσει τους φίλους του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες!

Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι σε όλη αυτή την απολογία δεν γίνεται ούτε μία (1) αναφορά στο όπλο που περιέφερε και εμφανιζόταν σαν να επιχειρεί να το πιάσει, κατά τη διάρκεια της εισβολής του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας

Η δήλωση-απάντηση του αφεντικού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας και αναλυτικά έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον  αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων,  που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Ολα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης

Γκαρσία: Γιατί οπλοφορεί ο Ιβάν

«Ολα γίνονται για μην πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ», υποστήριξε από την πλευρά του, ο παλαίμαχος άσος και πρώην αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά, Πάμπλο Γκαρσία.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ισπανικής Marca, ο προπονητής της Κ20 του ΠΑΟΚ  τόνισε ότι κάποιοι δεν θέλουν τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, ενώ για την εικόνα του οπλοφόρου Σαββίδη (που έγινε πρωτοσέλιδο στη Marca) αρκέστηκε να πει πως «είναι ένας ισχυρός άνθρωπος, δέχεται καθημερινά απειλές και γι αυτό και οπλοφορεί»….

«Δεν θέλουν να κερδίσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε και επιτέθηκε και στον ισπανό προπονητή της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ: «Νομίζω ότι λέει ψέματα o Χιμένεθ. Πρέπει να μάθει πώς έχασε η ΑΕΚ το πρωτάθλημα με την υπόθεση Βάλνερ το 2008 και το πρωτάθλημα του 2005 εκτός κι αν δεν τον ενδιαφέρουν αυτά, γιατί μπορεί η επιθυμία του είναι να προπονήσει στο μέλλον τον Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...