210
Ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (φωτογραφία αρχείου) | INTIMEnews

Ο Γαβρόγλου «απελευθερώνει» τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2018, 19:18
Ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (φωτογραφία αρχείου)
|INTIMEnews

Ο Γαβρόγλου «απελευθερώνει» τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2018, 19:18

Για όσους αμφέβαλαν ότι βρισκόμαστε σε οιονεί προεκλογική περίοδο αρκεί κάποιος να δει τις πρωτοβουλίες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Πρώτα η ίδρυση άρον άρον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που εκτός των άλλων αναβαθμίζει εν μια νυκτί τα πτυχία δεκάδων χιλιάδων φοιτητών στα ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς. Και τώρα η διάταξη για τις μετεγγραφές των φοιτητών.

Ασφαλώς είναι ένα ζήτημα που οφείλει το υπουργείο Παιδείας να λύσει –δεν είναι δυνατόν μια οικογένεια, υπό τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, να αντέχει δύο φοιτητές σε διαφορετικές πόλεις. Ομως ο ορισμός του ανώτατου ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος για μια τετραμελή οικογένεια στα 50.000 ευρώ ώστε τα δύο παιδιά της που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις να πάρουν μετεγγραφή είτε «εντός έδρας», εάν υπάρχουν αντίστοιχες σχολές ή -εάν δεν υπάρχουν – σε μία άλλη πόλη, σημαίνει ότι οι μετεγγραφές φοιτητών ουσιαστικά απελευθερώνονται.

Η σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας εκδόθηκε σε εφαρμογή της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίσθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τo kathimerini.gr, το όριο των 50.000 ευρώ θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό, με αποτέλεσμα να είναι δεδομένο ότι θα ικανοποιηθεί η πλειονότητα των αιτημάτων.

Παράλληλα η απόφαση αυτή θα προκαλέσει νέο κύμα φοιτητών προς τα κεντρικά ΑΕΙ και αποψίλωση των περιφερειακών.

Το βέβαιο είναι ότι η αίτηση των φοιτητών για μετεγγραφή θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, ενώ η προθεσμία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...