433
| Dave Mangels / Getty Images

Ο Ελάιτζα Γουντ και τα παιδοφιλικά κυκλώματα του Χολιγουντ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2016, 10:04

Ο Ελάιτζα Γουντ και τα παιδοφιλικά κυκλώματα του Χολιγουντ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2016, 10:04

Ο αμερικανός ηθοποιός Ελάιτζα Γουντ γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε κυριολεκτικά στα πλατό του Χόλιγουντ. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 1989, σε ηλικία 8 ετών, στην ταινία «Επιστροφή στο μέλλον 2». Ακολούθησαν και άλλοι ρόλοι στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, για τις ταινίες «Ταξίδι στο όνειρο» (1992), «Ο καλός γιος» (1993), «Ζητούνται γονείς» (1994), «Φλίπερ το δελφίνι» (1996). Μάλιστα υπήρξε αρκετές φορές υποψήφιος για το βραβείο Young Artist.

Ο Γουντ έγινε γνωστός για τον ρόλο του στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» ως Φρόντο Μπάγκινς. Σήμερα είναι 35 ετών και σε συνέντευξή του στην Sunday Times δηλώνει ανησυχία για την ασφάλεια των μικρών πρωταγωνιστών του Χόλιγουντ, λέγοντας ότι τα μάτια του έχουν δει πολλά και ότι οι παιδόφιλοι του χώρου απολαμβάνουν εδώ και χρόνια την προστασία των ισχυρών της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Συγκρίνει μάλιστα το μέγεθος του προβλήματος με την γνωστή υπόθεση του βρετανού τηλεοπτικού αστέρα του BBC Τζίμι Σάβιλ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Ολοι εσείς μεγαλώσατε με τον Σάβιλ. Χριστέ μου. Πρέπει να ήταν καταστροφικό».

Ο 35χρονος ηθοποιός υποστηρίζει πως ο ίδιος υπήρξε τυχερός λόγω της μητέρας του, η οποία του απαγόρευσε να πηγαίνει στα χολιγουντιανά πάρτι όταν ήταν μικρός. Αντιθέτως άλλοι νεαροί πρωταγωνιστές δεν είχαν την ίδια τύχη, για παράδειγμα ο Κόρει Φέλντμαν των ταινιών «Στάσου πλάι μου» και «Goonies». Συγκεκριμένα, λέει για την μητέρα του: «Την ενδιέφερε να αναθρέψει έναν καλό άνθρωπο παρά να προμοτάρει την καριέρα μου».

Ο Ελάιτζα Γουντ λέει πως μερικά σκοτεινά μονοπάτια που έχουν πέσει στην αντίληψή του τον υποψιάζουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν ακόμα, χωρίς ωστόσο να δίνει συγκεκριμένα ονόματα

Οι «καταγγελίες» του Γουντ για την βιομηχανία του θεάματος είναι ξεκάθαρες στη συνέντευξή του. «Ολα ήταν οργανωμένα. Υπάρχουν πάρα πολλές οχιές στη βιομηχανία, άνθρωποι εξουσίας με τις δικές τους προσωπικές ατζέντες. Υπάρχει μια πολύ σκοτεινή πλευρά στα σωθικά του Χόλιγουντ. Κι αυτό που με καίει είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα θύματα δεν μπορούν να μιλήσουν. Οι αθώοι, αν το κάνουν, θα συντριβούν από τους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη. Και κάπως έτσι οι ζωές τους καταστρέφονται. (…)«Οταν είσαι άβγαλτος και δεν έχεις εμπειρίες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος και το μόνο που λαχταράς είναι να πετύχεις τα όνειρά σου είσαι το πιο εύκολο θύμα για τους ανθρώπους με διεστραμμένα παρασιτικά ενδιαφέροντα…»

Στο τέλος της συνέντευξής του ο Ελάιτζα Γουντ λέει πως μερικά σκοτεινά μονοπάτια που έχουν πέσει στην αντίληψή του τον υποψιάζουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν ακόμα, χωρίς ωστόσο να δίνει συγκεκριμένα ονόματα. «Αν είστε σε θέση να το φανταστείτε, κατά πάσα πιθανότητα έχει συμβεί», λέει χαρακτηριστικά εγείροντας ανησυχία για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια αυτού του κατά τα άλλα λαμπερού κόσμου του Χόλιγουντ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...