198
«Είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε για πράγματα που έχουν σημασία σήμερα, από το να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε περισσότερες λαμπρές νίκες και ήττες» στο ιστορικό μας παρελθόν, εκτίμησε ο κ. Ντιμιτρόφ | ΜΚΑ

Nέο τετ α τετ με Κοτζιά o Nτιμιτρόφ: «Δεν χρειαζόμαστε πια ρίζες 2.000 ετών»

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2018, 15:44
«Είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε για πράγματα που έχουν σημασία σήμερα, από το να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε περισσότερες λαμπρές νίκες και ήττες» στο ιστορικό μας παρελθόν, εκτίμησε ο κ. Ντιμιτρόφ
|ΜΚΑ

Nέο τετ α τετ με Κοτζιά o Nτιμιτρόφ: «Δεν χρειαζόμαστε πια ρίζες 2.000 ετών»

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2018, 15:44

«Η χώρα μου έχει ωριμάσει και δεν χρειάζεται πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσει αυτοπεποίθηση». Με τη φράση αυτή ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να φέρει εις πέρας τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό με την Ελλάδα, κάνοντας τις αναγκαίες υποχωρήσεις.

Σε δηλώσεις του από τη Σόφια, στο περιθώριο της διήμερης άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης («Gymnich»), ο κ. Ντιμιτρόφ εκτίμησε πως «είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε για πράγματα που έχουν σημασία σήμερα, από το να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε περισσότερες λαμπρές νίκες και ήττες στην πλούσια ιστορία μας».

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ,Επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, μετέφερε στις δηλώσεις του την πεποίθηση των Βρυξελλών ότι η διαφορά  Αθήνας – Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας μπορεί να διευθετηθεί μέχρι τον Ιούλιο .

Λίγα μόλις 24ωρα με τη συνάντησή τους στη Βιέννη, ο κ. Ντιμιτρόφ είχε νέο τετ α τετ με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στη Σόφια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας, οι κ.κ. Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς είχαν σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση ως συνέχεια των προσπαθειών τους για επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος της γείτονος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...