257
«Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι στη Novartis είναι ειδικοί στη διαφθορά» τόνισε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο γαλλογερμανός πολιτικός | Wikipedia

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: Με το σκάνδαλο Νovartis ο Τσίπρας ίσως και να πάει σε εκλογές

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 13:55
«Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι στη Novartis είναι ειδικοί στη διαφθορά» τόνισε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο γαλλογερμανός πολιτικός
|Wikipedia

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: Με το σκάνδαλο Νovartis ο Τσίπρας ίσως και να πάει σε εκλογές

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2018, 13:55

Για το διεθνές σκάνδαλο με τις μίζες της Novartis – και τις πτυχές της υπόθεσης που αφορούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα- μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι στη  Novartis είναι ειδικοί στη διαφθορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του μία σειρά από αποκαλύψεις μεγάλων σκανδάλων, και ακολούθως αναφέρθηκε στη διεθνή διάσταση της υπόθεσης:

«Στα τέλη του 2016 -σημείωσε- στην εταιρεία επιβλήθηκε ένα πρόστιμο ύψους 314 εκατομμυρίων ευρώ στις ΗΠΑ, επειδή δωροδόκησαν αλυσίδα φαρμακείων, προκειμένου να παραγγείλουν φάρμακα. Το ίδιο πράγμα στην Κίνα, όπου υπήρξε ανάλογο πρόστιμο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή δωροδόκησαν φαρμακεία. Πρόκειται πράγματι για μία επιχείρηση μεγάλων διαστάσεων, στην οποία εμπλέκονται χιλιάδες γιατροί και δημόσιοι υπάλληλοι, που δωροδοκήθηκαν για να διευκολύνουν τη συνταγογράφηση φαρμάκων Novartis. Και επιπλέον υπήρχαν μίζες για εμβόλια που υπολογίζονται σε 50 εκατομμύρια ευρώ».

Ειδικά για τις πτυχές της υπόθεσης στην Ελλάδα, ο Κον- Μπεντίτ εκτίμησε ότι το όλο θέμα μπορεί να αποδειχθεί προς όφελος του Αλέξη Τσίπρα που αυτοπαρουσιάζεται ως «μόνος αμόλυντος» και ενδεχομένως να εκμεταλλευθεί αυτό το μομέντουμ ώστε να πάει σε εκλογές.

«Το θέμα πήγε στη Βουλή των Ελλήνων, διότι στην Ελλάδα αν εμπλέκονται πρώην μέλη της κυβέρνησης, ή βουλευτές, πρέπει να γίνει έρευνα από το Κοινοβούλιο. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκεται όλη η αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα, από την κλασική Δεξιά, τη ΝΔ, έως και τους Σοσιαλιστές», ανέφερε στη συνέντευξή του ο γαλλογερμανός πολιτικός υιοθετώντας πλήρως τη ρητορική της κυβέρνησης Τσίπρα για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...