439
Νεοζηλανδοί αστυνομικοί χορεύουν σαν να είναι επαγγελματίες χορευτές | youtube

Νομίζεις ότι μπορείς να χορέψεις;

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2016, 16:22
Νεοζηλανδοί αστυνομικοί χορεύουν σαν να είναι επαγγελματίες χορευτές
|youtube

Νομίζεις ότι μπορείς να χορέψεις;

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2016, 16:22

Ολα ξεκίνησαν από τους αστυνομικούς της Νέας Ζηλανδίας. Ηταν οι πρώτοι που έφτιαξαν ένα βίντεο στο οποίο μέλη του Σώματος χόρευαν ένα χορό που έχει τίτλο «Ο άνθρωπος που τρέχει». Δεν έμειναν, όμως, μόνο εκεί. Προκάλεσαν και άλλες αστυνομίες ανά τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Υπό το hashtag  #runningmanchallenge, δημιούργησαν ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων, το οποίο είναι ενταμένο στην προσπάθεια που κάνει η Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας να προσλάβει 400 νέους αστυνομικούς μέχρι το τέλος του 2016.

Στο βίντεο, οκτώ αστυνομικοί φορώντας τις στολές του χορεύουν σε ένα υπόγειο πάρκινγκ και ακολούθως ανέβασαν το βίντεο στη σελίδα που διατηρούν στο Facebook. Στην ανάρτηση «πρόσθεσαν» και τους λογαριασμούς κι άλλων αστυνομιών όπως της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, η πρώτη αστυνομία που αποδέχθηκε την πρόκληση ήταν η αστυνομία της Ν. Υόρκης (NYPD). Μέλη της έφτιαξαν ένα δικό τους χορευτικό βίντεο που γυρίστηκε στη Γέφυρα του Μπρούκλιν.

Το βίντεο έχει γίνει ήδη viral και έχει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές. Με τη σειρά της, η NYPD προκάλεσε την Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης, το Αστυνομικό Τμήμα της Βοστόνης και την Αστυνομία της Σκωτίας. Θετικά απάντησε και η Αστυνομία του Λος Αντζελες (LAPD), αλλά δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη το δικό της βίντεο.

Η Αστυνομία της Αυστραλίας, απάντησε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό της βίντεο. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλες που απάντησαν αρνητικά, όπως αυτή της Αστυνομία του Isles of Scilly.  Με ανάρτησή του στο Fracebook, ο αρχιφύλακας Κόλιν Τέιλορ τόνισε πως ο χορός δεν είναι το δυνατό σημείο της ομάδας του. Πάντως, απηύθυνε χαιρετισμό στην Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας και του ευχήθηκε να πετύχουν το σκοπό τους, ακόμη και χρησιμοποιώντας αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο.

Μέχρι τώρα, το χορευτικό βίντεο των Νεοζηλανδών έχει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια προβολές από τη στιγμή που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο (την Τρίτη). Ο σταρ του βίντεο είναι ο 43χρονος αρχιφύλακας, Σόνι Τζότζεφ Ιοσέφο. Αξιωματικός που βρίσκεται στο Σώμα εδώ και 20 χρόνια.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως έχει πάθος με το χορό και δεν είναι πρώτη φορά που αποπειράται να χορέψει μπροστά σε κόσμο. Απλώς, μέχρι τώρα το έκανε για φίλους και γνωστούς.

https://twitter.com/LAPDHQ/status/727721656614068224

Πάντως, παραδέχεται ότι: «Αν κάνω κάποιους να γελάσουν, αυτό θα κάνει τη δική μου δουλειά ευκολότερη. Προσπαθούμε να σπάσουμε το στερεότυπο που υπάρχει για τους αστυνομικούς. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι, έχουμε οικογένειες, παιδιά και κάποιοι από εμάς χορεύουν».

Ο Ιοσέφα εμπνεύστηκε στο χορό από τους παραδοσιακούς χορούς της Σαμόα από την οποία έλκει την καταγωγή του. «Ο χορός είναι μέσα στο αίμα και την κουλτούρα μας. Ηθελα να το φέρω στην επιφάνεια αυτό. Θέλουμε να συνδεθούμε με νέους ανθρώπους σε μια προσπάθεια να μειώσουμε την ένταση. Μακάρι κάποιους από αυτούς να τους κάνουμε να γελάσουν».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...