376
Η κοπέλα από την Ινδονησία ισχυρίζεται ότι δεν είχε ιδέα... |

«Νόμιζα ότι είναι φάρσα, πήρα 90 δολάρια»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2017, 16:07
Η κοπέλα από την Ινδονησία ισχυρίζεται ότι δεν είχε ιδέα... |

«Νόμιζα ότι είναι φάρσα, πήρα 90 δολάρια»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2017, 16:07

Η Ινδονήσια που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας ισχυρίζεται πως της προσέφεραν περίπου 90 δολάρια για την επίθεση, που νόμιζε ότι ήταν τηλεοπτική φάρσα. Αυτό δήλωσε αξιωματούχος της Ινδονησίας, αφού επισκέφτηκε τη συλληφθείσα στο χώρο όπου κρατείται, στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Η Ινδονήσια Σίτι Αϊσίγια, η οποία έχει συλληφθεί για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ-ναμ στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, είπε σε αξιωματούχους της χώρας της ότι της έδωσαν 400 ρινγκίτ (γύρω στα 85 ευρώ) για να πάρει μέρος σε μια φάρσα.

Το «αστείο», όπως της είπαν, θα ήταν για ένα ριάλιτι σόου και το μόνο που θα είχε να κάνει θα ήταν να τρίψει baby oil στο πρόσωπο ενός άνδρα, ο οποίος τελικά ήταν ο Κιμ. Τα άτομα με τα οποία μίλησε, όπως είπε η ίδια, «έμοιαζαν Ιάπωνες ή Κορεάτες».

Σύμφωνα με τη μαλαισιανή Αστυνομία, η Ινδονήσια και μία ακόμα συλληφθείσα που έχει διαβατήριο Βιετνάμ άλειψαν στο πρόσωπο του Κιμ το ιδιαίτερα τοξικό  VX, που είναι απαγορευμένο από τη συνθήκη για τα χημικά όπλα.

Οπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, ο Κιμ δηλητηριάστηκε με τον εξαιρετικά τοξικό παράγοντα VX, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος από τον ΟΗΕ απαγορευμένο χημικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Ο Κιμ πέθανε λίγα λεπτά μετά την επίθεση που δέχτηκε μέσα στο αεροδρόμιο από δύο γυναίκες που τον πλησίασαν στο χώρο του check-in. Το VX προκαλεί έντονα συμπτώματα και το θύμα πεθαίνει από ασφυξία, όπως συνέβη και με τον Κιμ. Σε γιατρούς στο αεροδρόμιο ο Κιμ Γιονγκ-ναμ είχε πει ότι κάποιος τον ψέκασε  στο πρόσωπο.

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί (η Ινδονήσια, μία Βιετναμέζα και ένας Βορειοκορεάτης) και τουλάχιστον άλλοι επτά καταζητούνται από τις αρχές της Μαλαισίας. Αν και υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι η Βόρεια Κορέα είναι πίσω από την δολοφονική επίθεση, η χώρα δεν έχει συσχετιστεί επίσημα από τη Μαλαισία, ενώ, βέβαια, η Πιονγκγιάνγκ αρνείται κάθε σχέση.

Λόγω της τοξικότητας του VX, καθώς ακόμη και μερικά χιλιοστά του γραμμαρίου μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο, είναι πιθανό ότι οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν δύο πρόδρομους παράγοντες που ενώθηκαν στο πρόσωπο του Κιμ και προκάλεσαν τελικά τον θάνατο.

Ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονκ-ουν, αν και θεωρούνταν πιθανός διάδοχος του πατέρα του, από το 2001 και πέρα πρακτικά αποξενώθηκε από την οικογένειά του γιατί έπεσε σε δυσμένεια. Ζούσε κυρίως στο Μακάου της Κίνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...