1059
Η Νικόλ Κίντμαν φέτος είναι πανθομολογουμένως η Νο1 σταρ των Καννών. Εδώ, στο φεστιβάλ το 2014 | Eric Gaillard/Reuters

Γιατί όλοι περιμένουν τη Νικόλ Κίντμαν στις Κάννες

Η Νικόλ Κίντμαν φέτος είναι πανθομολογουμένως η Νο1 σταρ των Καννών. Εδώ, στο φεστιβάλ το 2014
|Eric Gaillard/Reuters

Γιατί όλοι περιμένουν τη Νικόλ Κίντμαν στις Κάννες

Οι σούπερ σταρ πηγαίνουν στις Κάννες και γενικότερα στα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ για τρεις μέρες. Αφικνούνται παραμονή της προβολής της ταινίας τους, κάνουν επίσημη εμφάνιση στην πρεμιέρα και αναχωρούν την επομένη.

Φέτος η Νικόλ Κίντμαν μάλλον θα παραμείνει στη Ριβιέρα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ  ‒έως τη λήξη τις 28 Μαΐου. Θα εξαρτηθεί από τις προβολές των τριών ταινιών και του σίριαλ στα οποία πρωταγωνιστεί. Πάντως το φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου στο οποίο πρωταγωνιστεί προβάλλεται τη Δευτέρα.

Θα καταφθάσει με ένα τζετ Gulfstream V στο αεροδρόμιο Mandelieu των Καννών, το οποίο κατασκευάστηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία το 1905 για να εξυπηρετεί έκτοτε μόνο ιδιωτικές πτήσεις. Η δική της πτήση θα είναι πληρωμένη από τα στούντιο. Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί με τη λιμουζίνα του φεστιβάλ στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει. Αυτό είναι το ιστορικό Hotel du Cap-Eden-Roc, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Αντίμπ που βρίσκεται μεταξύ των Καννών και της Νίκαιας.

Σε αυτό το ξενοδοχείο είχαν περάσει τον Αύγουστο του 1925 ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέρλαντ και η σύζυγός του Ζέλντα, μαζί με τον Πικάσο, τον Κόουλ Πόρτερ και τον Βαλεντίνο. Το ξενοδοχείο αναφέρεται στο διάσημο μυθιστόρημα του Φιτζέραλντ «Τρυφερή είναι η νύχτα» (στα ελληνικά από τις εκδ. Μεταίχμιο).

2192
Η Νικόλ Κίντμαν με τον Αλεξάντερ Σκάρσκαρντ στο πολύ επιτυχημένο σίριαλ «Big Little Lies» (2017) που προβάλλεται από το κανάλι HBO. Αυτό το σίριαλ δεν συμμετέχει στις Κάννες ωστόσο είναι η μεγάλη της επιτυχία φέτος

Εκεί λοιπόν θα διαμείνει η Κίντμαν, σε ένα μπανγκαλόου ανάμεσα στα δέντρα. Και από κει, θα πηγαίνει με τη λιμουζίνα, στα ιδιωτικά πάρτι σαν αυτά που διοργανώνουν ο Ελτον Τζον, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και ο Πολ Αλεν (συνιδρυτής της Microsoft μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς).

527322IMG3111
Η Νικόλ Κίντμαν θα καταφθάσει με ένα τζετ Gulfstream V στο αεροδρόμιο Mandelieu των Καννών το οποίο εξυπηρετεί μόνο ιδιωτικά αεροπλάνα. Τα ναύλα για την ηθοποιό τα πληρώνουν τα στούντιο

Στις πρεμιέρες θα φτάνει πάντα τελευταία. Ως η μεγάλη πρωταγωνίστρια. Τα βήματά της πάνω στο κόκκινο χαλί θα είναι χορογραφημένα με απόλυτη ακρίβεια. Θα ποζάρει υπό συγκεκριμένες γωνίες για τους φωτογράφους. Και μετά θα μπει στην αίθουσα, κατόπιν αναγγελίας του ονόματός της. Μέχρι πρόσφατα τα μόνα ονόματα που αναγγέλλονταν στις αίθουσες ήταν των σκηνοθετών.

Τα ρούχα της σίγουρα θα εντυπωσιάσουν. Το μακιγιάζ και τα χτενίσματά της θα είναι άψογα – η διαδικασία διαρκεί κάθε φορά τρεις ώρες για τέτοιες περιστάσεις. Και η Νικόλ Κίντμαν, η πενηντάρα σταρ που φαίνεται να γνωρίζει μια νέα, πολύ δυναμική καριέρα ως ώριμη πια γυναίκα, θα προελαύσει σε τέσσερις πολυαναμενόμενες πρεμιέρες.

2048
Στο «Μυστικό της λίμνης» (2017) της Τζέιν Κάμπιον η Κίντμαν υποδύεται μια μητέρα από την Αυστραλία. Πρωταγωνίστρια σ’ αυτό το σίριαλ είναι η Ελίζαμπεθ Μος

Με τρεις ταινίες: «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου, «The Beguiled» της Σοφία Κόπολα, «How to Talk to Girls at Parties» του Τζον Κάμερον Μίτσελ. Επίσης εμφανίζεται φέτος στον δεύτερο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς της Τζέιν Κάμπιον, «Το μυστικό της λίμνης», στο οποίο τον κεντρικό ρόλο έχει η Ελίζαμπεθ Μος.

Για κάθε μία από τις πιο πάνω συμμετοχές, η Νικόλ Κίντμαν είναι υποχρεωμένη να δώσει ομαδικές συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Πιθανότατα αυτές οι συνεντεύξεις δεν θα είναι πολλές. Αλλά στο τέλος της ημέρας μάλλον η ηθοποιός θα έχει μια θολή εικόνα για το πόσες φορές επανέλαβε τα ίδια αστεία και τα ίδια ανέκδοτα από τα γυρίσματα, προς τους δημοσιογράφους, που της φαίνονταν όλοι να έχουν τα ίδια πρόσωπα.

histoiry-1
Στο Hotel du Cap-Eden-Roc, στην περιοχή Αντίμπ, είχε διαμείνει τον Αυγουστο του 1925 ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέρλαντ και η σύζυγός του Ζέλντα, μαζί με τον Πικάσο, τον Κόουλ Πόρτερ και τον Βαλεντίνο

Επίσης κάθε μία από τις τέσσερις πρεμιέρες στις οποίες θα εμφανιστεί θα την ακολουθεί και ένα επίσημο πάρτι. Για κάθε ένα από αυτά τα πάρτι η Κίντμαν θα αλλάζει φόρεμα και χτένισμα και θα ανανεώνει το μακιγιάζ. Μετά θα στήνεται πάλι μπροστά στους φωτογράφους και θα μπαίνει στο πάρτι όπου θα κινείται με σκηνοθετημένα βήματα.

Την επόμενη μέρα θα πρέπει να διαβάσει όλα τα δημοσιεύματα στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και στα social media. Ειδικά στο Twitter. Διότι έχει πικρή εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν.

To 2014, τα σχόλια για την «Γκρέις του Μονακό» του Ολιβιέ Νταάν ήταν αποκαρδιωτικά. Τόσο για την ταινία που είχε ανοίξει το φεστιβάλ εκείνη τη χρονιά όσο και για τη μονότονη και ρηχή ερμηνεία της Νικόλ Κίντμαν η οποία περιοριζόταν στην υποτιθέμενη φυσική ομοιότητά της με την αληθινή Γκρέις. Η ομοβροντία της απόρριψης ήταν σοκαριστική. Η Κίντμαν, που τότε προσπαθούσε να βρει έναν νέο επαγγελματικό βηματισμό, για πιο ώριμους ρόλους (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο στο Χόλιγουντ) θα πέρασε πολύ δύσκολο τριήμερο εκείνη τη χρονιά στην Κρουαζέτ.

Το 2015, ήταν πιο ήπιο. Ως μέλος της κριτικής επιτροπής υπό την προεδρία του Στίβεν Σπίλμπεργκ είδε όλες τις ταινίες μαζί με τους άλλους κριτές στο γιοτ του σκηνοθέτη.

Αλλά σας θυμίζω και το 2003, όταν η Κίντμαν είχε προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα στη συνέντευξη Τύπου για την ταινία «Dogville» του Λαρς φον Τρίαρ. Ο δανός σκηνοθέτης κάποια στιγμή, για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του απέναντι στην επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, είπε πως θα ήθελε να δει μια προπαγανδιστική εκστρατεία του τύπου «Free America» ανάλογη με την υπάρχουσα τότε «Free Iraq».

3147
Η Νικόλ Κίντμαν χορεύει με τον παρουσιαστή της βραδιάς, Λαμπέρ Ουιλσόν, στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ Καννών το 2014 (Antonin Thuillier/Getty)

Όταν το άκουσε αυτό η Νικόλ Κίντμαν που καθόταν δίπλα του στο πάνελ έκανε μια γκριμάτσα βαρεμάρας και άναψε τσιγάρο – παρότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους στο φεστιβάλ Καννών. Όταν την είδε ο φον Τρίερ, της είπε σαν ερωτευμένος «Νικόλ! Μην το κάνεις αυτό! Μου το υποσχέθηκες!».

Τελικά το θέμα είναι πως η Νικόλ Κίντμαν φαίνεται να τα καταφέρνει να δουλεύει ακόμα στο Χόλιγουντ. Η παγωμένη ομορφιά της που λόγω ηλικίας σπάει με μερικές ρυτίδες και εμπλουτίζεται με αβίαστο χιούμορ, προκαλεί το ενδιαφέρον των σκηνοθετών και πάλι για το πρόσωπό της.

Απόδειξη, το φετινό φεστιβάλ των Καννών. Εκεί θα βρίσκονται πολλές σταρ: η Ρουθ Νέγκα, η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η Τζέιν Φόντα, η Ζυλιέτ Μπινός, η Σαρλίζ Θερόν, η Σάλμα Χάγιεκ, η Ούμα Θέρμαν. Όμως το 2017 είναι η χρονιά της Νικόλ Κίντμαν. Οι δημοσιογράφοι στη Ριβιέρα την έχουν ήδη στέψει βασίλισσα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...