753
Η υπουργός σε γιορτινή διάθεση! | ΙΝΤΙΜΕnews

«Χριστουγεννιάτικος» μποναμάς (και για τη Μάνδρα) από την Αχτσιόγλου

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 16:48
Η υπουργός σε γιορτινή διάθεση!
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Χριστουγεννιάτικος» μποναμάς (και για τη Μάνδρα) από την Αχτσιόγλου

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 16:48

Το σκουφί του Αη Βασίλη τής πάει πολύ! Μετά το έκτακτο επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης», η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε μία ακόμα έκτακτη παροχή, μοιράζοντας τώρα 650 ευρώ -υπό τη μορφή «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης»- σε κάθε εργαζόμενο της Μάνδρας που δεν μπορεί πια να δουλέψει εξαιτίας των καταστροφών στις επιχειρήσεις της περιοχής από τις πλημμύρες του προηγούμενου μήνα.

Κατά την ομιλία της στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής», η υπουργός «διαφήμισε» με ιδιαίτερο ζήλο τον βαθμό ανταπόκρισης της κυβέρνησης στα αιτήματα των δύο δήμων της περιοχής Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων για επιχορήγησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, για κάθε εργαζόμενο, του οποίου η σύμβαση εργασίας ανεστάλη, λόγω της καταστροφής των επιχειρήσεων από τις πλημμύρες.

«Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που μας το επιτρέπει» διευκρίνισε (για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις πιστωτών και άλλων «κακών» που δεν βλέπουν με καλό μάτι την παροχολογία της κυβέρνησης). «Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, προς κάθε εργαζόμενο ο οποίος δεν μπορεί να δουλέψει, αυτήν τη στιγμή, διότι η επιχείρηση ανέστειλε τη δραστηριότητά της, λόγω της καταστροφής από τις πλημμύρες. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έχει ανακοινώσει ήδη συγκεκριμένες ρυθμίσεις διευκόλυνσης για τους πληγέντες», ανακοίνωσε -ως άλλος Αγιος Βασίλης, στο πνεύμα των ημερών-  η υπουργός Εργασίας.

Η κυρία Αχτσιόγλου δεν παρέλειψε να απαντήσει και στην κριτική που άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης για το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να χαρακτηρίσει το επίδομα που δίνουμε στους νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών, οι οποίοι είναι εκτός εργασίας- αυτό το έκτακτο επίδομα που συνιστά την απαρχή μίας καμπάνιας για την ενίσχυση της νεανικής εργασίας. Έσπευσε να χαρακτηρίσει αυτό το επίδομα φιλοδώρημα και λαϊκισμό. Η επιτομή του λαϊκισμού είναι το κόμμα που εκτόξευσε την ανεργία των νέων στο 60% να μιλά για λαϊκισμό, όταν δίνεται μία ενίσχυση στους νέους ανέργους. Είναι, όμως και τρομερά υποτιμητικό να χαρακτηρίζεις φιλοδώρημα μία οικονομική ενίσχυση που προορίζεται σε άνεργους».

Χάλασε το πάρτι το ΠΑΜΕ

Το γιορτινό κλίμα στο συνέδριο, που προετοίμαζε τον δρόμο για να κορυφωθεί στις 19.30 με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, χάλασε το… «ντου»που έκανε το ΠΑΜΕ, ενώ στο βήμα του ομιλητή ήταν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, με σύνθημα «τέρμα πια στον εμπαιγμό, ανθρώπινος δεν είναι ο καπιταλισμός» διαμαρτυρήθηκαν για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και εξέφρασαν την αντίθεσή τους «στην πολιτική της κυβέρνησης», ενώ ταυτόχρονα επισήμαναν ότι «τα ταξικά σωματεία θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις τακτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Με τους αγώνες μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τις δυνάμεις τους όχι μόνο να μας βλέπουν καθημερινά μπροστά τους, εμπόδιο στα αντεργατικά τους μέτρα, αλλά θα γίνουμε εφιάλτες και στον ύπνο τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Αττικής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκτάκτως στην Ελευσίνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης λίγο αργότερα από το βήμα του ομιλητή σχολιάζοντας το γεγονός έκανε λόγο για «ολισθηρό δρόμο του ΚΚΕ».

«Γιορτινός» και ο Νίκος Παππάς

Στο ίδιο γιορτινό πλαίσιο όμως που είχε διαμορφωθεί, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ανακοίνωσε με τη σειρά του από το βήμα του συνεδρίου, την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αιτήσεις αποζημίωσης των πληγέντων στη Μάνδρα και την ευρύτερη περιοχή.

Εσπευσε μάλιστα να σημειώσει ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο του δημιουργούν πλέον τις υποδομές «για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στους Δήμους Μάνδρας και Ελευσίνας».

Συγκεκριμένα, όπως είπε, την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, (παραμονές Χριστουγέννων) ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφθεί την περιοχή, «για να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα υποβολής των αιτήσεων για τη λήψη των αποζημιώσεων και να προχωρήσει στην ψηφιοποίησή του, με στόχο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες».

Από «ψηφιοποίηση» δηλ. πάμε καλά, αλλά αποζημίωση λίγο δύσκολο να τη δουν μέσα στο 2017 οι πληγέντες.

Ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε πάντως ότι το νέο σχέδιο -αυτό της ψηφιοποίησης-  θα προχωρήσει σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, οπότε δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας…

Η ομιλία του υπουργού  Ψηφιακής Πολιτικής είχε και ολίγον από νέες τεχνολογίες και εφαρμογές «έξυπνων πόλεων (αλίμονο για τις «μη έξυπνες») που όπως μας είπε ο κ. Παππάς, μπορούν να συμβάλουν στην εξοικονόμηση πόρων αλλά και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, δηλ. της καθημερινότητας των πολιτών.

«Το να περνά το απορριμματοφόρο να αδειάζει τους κάδους πριν αυτοί ξεχειλίσουν ή να μην περνά όταν οι κάδοι είναι ακόμη άδειοι, μπορεί να φαντάζουν σκηνές από το μέλλον, αλλά μπορεί και να μην είναι», ανέφερε ως άλλος Μάικλ Τζ. Φοξ (βλ. την ταινία ορόσημο «Επιστροφή στο Μέλλον) ο κ. Παππάς και ενδεικτικά μίλησε για αισθητήρες που θα τοποθετηθούν στους κάδους, αλλά και στα απορριμματοφόρα για τη διαδρομή που θα ακολουθούν!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...