231
|

Νέο σποτ: Ο Σκουρλέτης ως άλλος Τσόρτσιλ μοιράζει τη Β΄Αθηνών [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 16:58

Νέο σποτ: Ο Σκουρλέτης ως άλλος Τσόρτσιλ μοιράζει τη Β΄Αθηνών [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 16:58

Με τις ψήφους και των υπόλοιπων κομμάτων η κατάτμηση της Β΄Αθηνών όχι μόνο έγινε πράξη, αλλά θα τεθεί σε ισχύ και από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως μας λέει όμως, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο νέο σποτ του Μαξίμου, αν δεν ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είχε γίνει τίποτα και ποτέ.

Την αποφασιστικότητα αυτή διαφημίζει άλλωστε το νέο βίντεο από την ομάδα Καρτερού, με μοναδικό πρωταγωνιστή τον κ. Σκουρλέτη (μάλλον ως αντάλλαγμα για τις δύσκολες ώρες που πέρασε κοινοβουλευτικά -και όχι μόνο- με τα ήξεις αφήξεις της κυβέρνησης για το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών).

Οι βαρωνίες περνούν οριστικά στο παρελθόν, επιχαίρει ο υπουργός που εμφανίζεται στο βίντεο πάνω από ένα χάρτη να μοιράζει τη Β’ Αθηνών σε νέες περιφέρειες.

«Η διαίρεση της επικράτειας σε εκλογικές περιφέρειες είναι ένας από τους καθοριστικότερους πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος, καθώς συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της τοπικότητας και της εγγύτητας των πολιτών προς τους αιρετούς αντιπροσώπους τους, ώστε να είναι ουσιαστική η επικοινωνία, αλλά και ο κοινωνικός έλεγχος και η λογοδοσία των εκλεγμένων», αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το νέο κυβερνητικό σποτ. 

Οπως όμως υπογραμμίζεται, «οι πολύ μεγάλες πληθυσμιακά εκλογικές περιφέρειες φαλκιδεύουν, αντικειμενικά, τον ανωτέρω στόχο, ενώ παράλληλα ευνοούν την εξάρτηση αιρετών και υποψηφίων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μηχανισμούς κινητοποίησης και πίεσης, καθώς στις περιπτώσεις αυτές ο εκλογικός ανταγωνισμός διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό μέσω των ΜΜΕ και της διαφήμισης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...