189
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά των στρατιωτικών | .

Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση Μητρετώδη – Κούκλατζη

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2018, 13:51
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά των στρατιωτικών
|.

Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση Μητρετώδη – Κούκλατζη

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2018, 13:51

Χωρίς αποτέλεσμα απέβη ένα ακόμη αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων αξιωματικών, Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, καθώς για τέταρτη φορά οι τούρκοι δικαστές το απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Όπως είχε προεξοφληθεί, το ενδεχόμενο να υπάρξει οιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα των δύο στρατιωτικών φαντάζει εξαιρετικά απίθανο, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στη γείτονα.

Και ενώ οι δύο Έλληνες παραμενόυν κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επέλεξαν για μία ακόμη φορά να μετατρέψουν τη μεταγωγή τους την Τρίτη στο δικαστήριο της Αδριανούπολης σε τηλεοπτικό σόου με τα γνωστά πλάνα από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τους πολυάριθμους φρουρούς των δύο  αξιωματικών.

Η επίσπευση εξέτασης του νέου αιτήματος έγινε λόγω των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία την προσεχή Κυριακή.

Με απόφαση του υπουργείου Αμυνας, οι δύο στρατιωτικοί μετατέθηκαν πρόσφατα σε ελληνική υπηρεσία στην Αγκυρα προκειμένου να έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας σε τουρκικό έδαφος. Στη Βουλή εν τω μεταξύ αναμένεται να κατατεθεί και νομοθετική ρύθμιση δυνάμει της οποίας οι δύο έλληνες στρατιωτικοί θα μετατεθούν στην Τουρκία, προκειμένου να έχουν σταθερή κατοικία εκεί, σε μια τελευταία προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην απόφαση των δικαστών για την αποφυλάκισή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...